USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. EHKİB, 11 Firma ile Almanya’da Giyim Pazarını Hedefliyor: Munich Fabric Start the Source Fuarı’nda Milli Katılım

EHKİB, 11 Firma ile Almanya’da Giyim Pazarını Hedefliyor: Munich Fabric Start the Source Fuarı’nda Milli Katılım

EHKİB, 11 Firma ile Almanya'da Giyim Pazarını Hedefliyor: Munich Fabric Start the Source Fuarı'nda Milli Katılım
EHKİB, 11 Firma ile Almanya'da Giyim Pazarını Hedefliyor: Munich Fabric Start the Source Fuarı'nda Milli Katılım
service

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek olan Munich Fabric Start the Source fuarına 11 firma ile milli katılım sağlayacak. Dünya çapında tekstil alıcılarını ve tedarikçilerini bir araya getiren bu fuar, EHKİB’in 2024 yılındaki dördüncü ve son milli katılım fuarı olacak.

Almanya’da Büyük Bir Fırsat

Almanya, Türkiye’nin en büyük hazırgiyim ihraç pazarı konumunda. 2023 yılında 46 milyar dolarlık hazır giyim ithalatı gerçekleştiren Almanya, dünya genelinde ABD’den sonra ikinci büyük giyim ithalatçısı. EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, “Almanya’nın 2023 yılındaki toplam hazır giyim ithalatı 46 milyar dolar seviyesinde. Almanya, dünya genelinde ABD’den sonra ikinci büyük giyim ithalatçısı.” dedi. EHKİB, milli katılım organizasyonu ile Türkiye’nin Almanya pazarından aldığı payı artırmayı hedefliyor.

EHKİB, 11 Firma ile Almanya'da Giyim Pazarını Hedefliyor: Munich Fabric Start the Source Fuarı'nda Milli Katılım

EHKİB: 2024’ün İlk Yedi Ayında Zorlu Bir Süreç

2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde Türkiye genelinde hazırgiyim ihracatı, geçen yıla göre %10 azalarak 1,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. İçerideki işçilik ve enerji maliyetlerindeki artış ve dış talebin henüz istenilen seviyede olmaması, bu azalmanın başlıca nedenleri arasında yer alıyor. EHKİB ihracatı ise aynı dönemde %2 artışla 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Munich Fabric Start the Source Fuarı

EHKİB tarafından 2024 yılında düzenlenen dördüncü milli katılım fuarı olan Munich Fabric Start the Source, Türk hazır giyim firmalarının sonbahar-kış 2025/2026 koleksiyonlarını sergileme fırsatı sunacak. Fuarın “The Source” alanında yer alacak olan firmalar, iki gün boyunca uluslararası alıcılara ürünlerini tanıtacaklar.

Milli Katılım Organizasyonu

EHKİB, milli katılım organizasyonuyla Türk firmalarının Almanya pazarına erişimini kolaylaştırmayı ve ihracatlarını artırmayı amaçlıyor. 11 hazır giyim üreticisi firmanın katılacağı organizasyon, Türkiye’nin Almanya pazarında daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlayacak.

EHKİB, 11 firmanın katılım sağlayacağı Munich Fabric Start the Source fuarına milli katılım organizasyonu ile Almanya’daki hazır giyim pazarında yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. EHKİB, Türk firmalarının bu fuar aracılığıyla uluslararası alıcılara ulaşmalarını ve ihracatlarını artırmalarını desteklemeyi amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir