USD34,19
EURO37,90
JPY0,238300
RUB0,364400
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.564,59
GR. ALTIN2.919,56
BTC63.667,09
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. EigenLayer, 7.2 Milyar Dolarlık EIGEN Coin’i Piyasaya Sürerek Resttaking Devrimini Başlattı

EigenLayer, 7.2 Milyar Dolarlık EIGEN Coin’i Piyasaya Sürerek Resttaking Devrimini Başlattı

EigenLayer, 7.2 Milyar Dolarlık EIGEN Coin'i Piyasaya Sürerek Resttaking Devrimini Başlattı
EigenLayer, 7.2 Milyar Dolarlık EIGEN Coin'i Piyasaya Sürerek Resttaking Devrimini Başlattı
service

EigenLayer, Ethereum’da restaking protokolü olarak dikkat çeken EIGEN coin’ini piyasaya sürdü ve altcoin’in dolaşıma girmesiyle birlikte ticaret başladı. 7.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle başlayan EIGEN coin, Binance borsasında işlem görmeye başladı.

Altcoin’in İlk Performansı

Altcoin, CoinMarketCap verilerine göre 4,32 dolar işlem görmeye başladı ve tam seyreltilmiş piyasa değeri yaklaşık 7.2 milyar oldu. Ticaret hacminin yaklaşık yüzde 43’ü Binance borsasında EIGEN/USDT işlem paritesi üzerinde gerçekleşti. Altcoin bilindiği üzere bugün 08:00’te Binance’de listelenmişti.

EigenLayer, 7.2 Milyar Dolarlık EIGEN Coin'i Piyasaya Sürerek Resttaking Devrimini Başlattı

Protokolün Gelecek Planları

Coin serbest bırakma olayı geliştiricilerin EIGEN coin’lerin stake ederek Aktif Doğrulayıcı Hizmetler (AVS) oluşturabilmelerine imkan tanıyor. Protokol, AVS’ye aktif olarak katılan ve destek sağlayanlara yönelik programatik teşvikler sunmayı planlıyor. Alpha Please Kurucusu Aylo yaptığı yorumda “Eigenlayer üzerine 60’tan fazla AVS inşa edildiğini gördüğüm en son ekosistem haritası bu.” dedi.

EigenLayer, 7.2 Milyar Dolarlık EIGEN Coin'i Piyasaya Sürerek Resttaking Devrimini Başlattı

EigenLayer’ın EIGEN Coin Serbest Bırakması

EigenLayer’in EIGEN coin’i serbest bırakılması, protokolün ekosistemini genişletme ve yeni hizmetler geliştirme potansiyelini artırıyor. Stake edilen EIGEN coin’lerle geliştiriciler, yeni ve çeşitli AVS’ler oluşturabilirken, kullanıcılar da token coin ve stake etme imkanlarına sahip olacaklar.

AirDrop Süreci ve TVL Durumu

EigenLayer, AirDrop sürecini iki aşamada gerçekleştirdi. Birinci sezonda restaker’lara 113 milyon adet EIGEN coin dağıtıldı. İkinci sezonda ise protokolle etkileşimde bulunan node operatörleri ve stake edenlere 86 milyon adet EIGEN coin tahsis etti. EigenLayer’daki aktiviteler Haziran ayında zirveye ulaştı ve o dönemde protokolün Toplam Kilitli Değeri (TVL) neredeyse 20 milyar dolar seviyesindeydi. DeFiLlama verilerine göre TVL, o zamandan bu yana 12 milyar dolara düştü.

TVL’deki Düşüşün Sebepleri

TVL’deki düşüşün bir kısmı stake edenlerin AirDrop almaya hak kazandıktan sonra fonlarını çekmelerinden kaynaklanabiliyor. Ayrıca, AirDrop politikasına ilişkin tartışmalı bir raporun ardından protokol önemli miktarda fon çıkışı yaşadı. EigenLayer yaptığı durum değerlendirmesinde “Protokolümüzde Eigen Labs çalışanlarının herhangi bir ekibi haksız şekilde faydalanması için baskı yaptığını gösteren bilgi veya kanıtımız yok.” dedi.

EigenLayer, EIGEN coin’in serbest bırakılmasıyla birlikte, Ethereum ekosisteminde yeni bir sayfa açıyor. Protokolün büyümesi ve TVL’deki değişiklikler, EIGEN coin’in geleceğini şekillendirecek önemli unsurlar. Gelişmeleri yakından takip etmek, bu heyecan verici gelişmenin geleceğini anlamak için büyük önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir