Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt depolama lisanslarında önemli bir değişikliğe gitti. EPDK’nin “Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelikle, bazı işletmelerin akaryakıt depolama lisansı alma zorunluluğu ortadan kalktı.
EPDK Akaryakıt Depolama Lisanslarında Değişikliğe Gitti
EPDK’nin “Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu değişiklikle, akaryakıt depolama lisanslarında önemli değişiklikler yapıldı.
Hangi İşletmeler Depolama Lisansı Almaktan Muaf Oldu?
Yeni yönetmelik kapsamında, fabrikalar, şantiyeler, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri işletmelerin kendi ihtiyaçları için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler akaryakıt depolama lisansı almaktan muaf tutuldu.
Depolama Lisanslarında Neler Değişti?
Değişikliğe göre, yönetmeliğin 38’inci maddesinde yer alan “Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi ihtiyaçları için kullanmaları şartıyla; kamu kurum ve kuruluşlarına, liman, havalimanı, fabrika, şantiye, maden veya taş ocaklarına yapılan teslimler hariç olmak üzere” ifadesi, “Fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri kendi ihtiyaçları için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler hariç olmak üzere” şeklinde değiştirildi.
EPDK’nin akaryakıt depolama lisanslarında yaptığı bu değişiklik, bazı işletmelerin depolama lisansı alma zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Bu değişikliğin, işletmelerin akaryakıt maliyetlerini düşürmesi ve akaryakıt piyasasında rekabeti artırması bekleniyor.