Borsa İstanbul‘da geçtiğimiz hafta Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (EREGL) hisseleri, güçlü bir performans sergileyerek yatırımcıların dikkatini çekti. Bank of America’nın yüklü alımları, hissedeki olumlu hareketin arkasındaki temel nedenlerden biri olarak öne çıktı.
EREGL hisseleri BİST100 endeksinden pozitif ayrıştı
Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi 3-7 Şubat haftasını %0,53 düşüşle 9.951,65 puandan kapattı. Buna karşın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) hisseleri pozitif bir seyir izleyerek haftayı %4,37 yükselişle 23,42 TL seviyesinden tamamladı.
Bank of America’dan yüklü alım işlemleri
Bank of America müşterileri, geçtiğimiz hafta EREGL hisselerinde toplamda 308.808.363 lot işlem gerçekleştirdi. Bu işlemlerin 194.173.074 lotu alım, 114.635.289 lotu ise satış yönünde oldu. Bank of America, haftayı EREGL hisselerinde 79.537.785 lot net alımla tamamladı. Bu işlemlerin ortalama alım maliyeti ise 22,521 TL olarak kaydedildi.
Net alımların %78’i Bank of America’dan geldi
Geçtiğimiz hafta Erdemir hisse senedinde gerçekleşen toplam net alımların %78’i Bank of America üzerinden yapıldı. Haftalık net alışların toplam parasal karşılığı ise 1.791.259.258 TL olarak hesaplandı. Bu durum, Bank of America’nın Ereğli hisselerine olan yoğun ilgisini ortaya koydu.
Satış tarafında öne çıkan kurumlar
Ereğli hisselerinde Bank of America’nın yüklü alımlarına karşılık, satış tarafında ise Yapı Kredi Yatırım ve Garanti BBVA Yatırım dikkat çekti. Yapı Kredi Yatırım 16.758.559 lot, Garanti BBVA Yatırım ise 13.869.596 lotluk satış gerçekleştirdi.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları hisseleri, geçtiğimiz hafta Bank of America’nın yoğun alımlarıyla dikkat çekti ve yükseliş kaydetti. Bank of America’nın Ereğli hisselerine olan ilgisi, yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.