USD34,07
EURO38,04
JPY0,240000
RUB0,369800
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,00
BTC62.892,58
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ethereum ETF’leri Beklentileri Karşılayamadı mı? 500 Milyon Dolarlık Çıkış

Ethereum ETF’leri Beklentileri Karşılayamadı mı? 500 Milyon Dolarlık Çıkış

Ethereum ETF'leri Beklentileri Karşılayamadı mı? 500 Milyon Dolarlık Çıkış
Ethereum ETF'leri Beklentileri Karşılayamadı mı? 500 Milyon Dolarlık Çıkış
service

Temmuz ayında piyasaya sürülen spot Ethereum ETF’leri, kripto yatırımcıları arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak, son haftalarda Ethereum ETF’lerine olan ilgi neredeyse hiç olmadığı veya negatif olduğu gözlemleniyor. Peki, bu beklentilerin karşılanamamasının nedeni ne olabilir?

Ethereum ETF’leri Beklentileri Karşılamadı

Spot Bitcoin ETF’lerinin Ocak ayında piyasaya sürülmesiyle birlikte, piyasaya önemli bir likidite artışı sağlanmıştı. Ancak, Ethereum ETF’lerinin 23 Temmuz’da piyasaya sürülmesinden bu yana, Ethereum sipariş defteri likiditesinin azaldığı belirtiliyor. Londra merkezli CCData tarafından izlenen verilere göre, ABD’deki tüm spot Ethereum ETF’leri lansmandan bu yana toplamda 500 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Veriler, ETF lansmanından sonra, ABD merkezli merkezi borsalarda ETH çiftleri için ortalama %5 piyasa derinliğinin %20 düşerek yaklaşık 14 milyon dolara indiğini gösteriyor. Benzer şekilde, offshore merkezi platformlarda da piyasa derinliği %19 düşerek yaklaşık 10 milyon dolara geriledi. Bu düşüş, spot Ether fiyatını %5 oranında değiştirmeyi kolaylaştırarak büyük işlemler sırasında likidite düşüşüne ve daha büyük oynaklığa yol açabileceğini gösteriyor.Ethereum ETF'leri Beklentileri Karşılayamadı mı? 500 Milyon Dolarlık Çıkış

ETH Fiyatı Satış Baskısıyla Karşı Karşıya

Ether ETF’lerinin zayıf desteği nedeniyle Ethereum (ETH) fiyatı, bugün erken saatlerde 2.400 dolar seviyesinin altına düşerek satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Cuma günü itibariyle, 125.000 ETH opsiyonu, 0.63’lük bir put-call oranıyla sona erecek; maksimum acı noktası 2.500 dolar ve nominal değeri 290 milyon dolar olarak belirlendi. Bu hafta genel olarak kripto piyasasındaki zayıflık, opsiyon verilerinde açıkça görülüyor. Maksimum acı noktasının son fiyat düşüşleriyle uyumlu olması, ayarlamalarda bir gecikmeyi işaret ediyor.

Ethereum ETF’leri Beklentileri Karşılayamadı mı?

Varlık sınıfı için düşük derinlik genellikle düşük likidite ve daha yüksek kaymayı, yüksek derinlik ise güçlü likidite ve daha düşük kaymayı gösteriyor. Piyasa koşullarının kötüleşmesi, yatırımcıların da ilgisini azaltarak Ethereum ETF’lerinin beklenen etkiyi yaratamamasına neden oldu.

Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ardından likiditedeki düşüş, kripto piyasasının mevcut zayıflıklarını daha da belirgin hale getirdi. Veriler, piyasa derinliğinde önemli bir düşüşü ve bunun sonucunda fiyat hareketlerinde artan oynaklığı gösteriyor. Yatırımcı ilgisindeki bu eksiklik, Ethereum’un fiyatında daha fazla satış baskısı yaratabilir. Özellikle, ETF’lerin piyasaya sürülmesinden bu yana yaşanan net çıkışlar ve piyasa derinliğindeki azalma, yatırımcıların mevcut piyasa koşullarına karşı daha temkinli olduklarını ortaya koyuyor. Bu durum, Ethereum fiyatının daha stabil bir seviyeye gelmesi için ek önlemler alınmasını gerektirebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir