USD34,22
EURO37,46
JPY0,230600
RUB0,353000
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.870,46
BTC60.935,13
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed Başkanı: Faiz Artırımları Dikkatli Bir Şekilde Devam Edecek – 2023 Verileri İnceleniyor

Fed Başkanı: Faiz Artırımları Dikkatli Bir Şekilde Devam Edecek – 2023 Verileri İnceleniyor

Fed Başkanı: Faiz Artırımları Dikkatli Bir Şekilde Devam Edecek - 2023 Verileri İnceleniyor
Fed Başkanı: Faiz Artırımları Dikkatli Bir Şekilde Devam Edecek - 2023 Verileri İnceleniyor
service

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Susan Collins, son ekonomik verilerin olumlu sinyaller verdiğini ve faiz oranlarında dikkatli bir yaklaşımın gerekliliğini vurguladı. Collins, ABD ekonomisinin gücünü korumak ve enflasyonu kontrol altında tutmak için verileri dikkatli bir şekilde takip ederek faiz oranlarını ayarlamaya devam edeceklerini belirtti.

Güçlü İşgücü Piyasası ve Enflasyon Beklentileri

Collins, özellikle geçen hafta açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisinin ABD işgücü piyasasının genel olarak iyi durumda olduğunu gösterdiğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun sağlıklı bir işgücü piyasasıyla birlikte Fed’in hedeflediği seviyeye “zamanında” döneceğine dair güveninin arttığını ifade etti.

Fed Başkanı: Faiz Artırımları Dikkatli Bir Şekilde Devam Edecek - 2023 Verileri İnceleniyor

Fed’in Faiz Artırımı Stratejisi

Collins, faiz oranları konusunda dikkatli ve verilere bağlı bir yaklaşım benimseyeceklerini vurguladı. Fed, ABD ekonomisinin gücünü korumak ve enflasyonu kontrol altında tutmak için verileri yakından takip ediyor ve faiz oranlarını buna göre ayarlıyor.

Fed Başkanı Susan Collins’in açıklamaları, ABD ekonomisinin gücüne ve enflasyonun düşüşüne yönelik olumlu sinyaller gönderdi. Ancak Fed, verileri dikkatli bir şekilde takip etmeye devam edecek ve faiz oranlarında gerekli ayarlamaları yapacak. Faiz artırımlarına ilişkin gelecek adımlar, ekonomik verilerin gelecekteki gidişatına bağlı olarak şekillenecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir