USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Fed Faiz İndirimi Beklentisi: 50 Baz Puan Mı, Daha Az Mı?

Fed Faiz İndirimi Beklentisi: 50 Baz Puan Mı, Daha Az Mı?

Fed Faiz İndirimi Beklentisi: 50 Baz Puan Mı, Daha Az Mı?
Fed Faiz İndirimi Beklentisi: 50 Baz Puan Mı, Daha Az Mı?
service

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dört yıldan uzun bir süredir ilk kez faiz indirimine gitmesi neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bununla birlikte Fed’in 50 baz puanlık bir indirim mi yoksa daha küçük bir miktar mı tercih edeceği henüz belirsizliğini koruyor ve uzmanlar piyasaların faiz indirimi konusunda aşırı iyimser olabileceği konusunda uyarıyor.

50 Baz Puanlık İndirim Masada

Şu anda faiz oranı vadeli işlem piyasası 50 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını yüzde 60’ın üzerinde gösteriyor. Hatırlanacağı üzere bir önceki toplantıda Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun yüzde 2 hedeflerine yaklaşması nedeniyle faiz indiriminin öncelikli konuları olduğunu belirtmiş ve bir oran vermemişti. Genel kanı 25 baz puanlık bir indirimin Fed’in geçmişte krizin olmadığı dönemlerdeki gevşeme döngülerine daha uygun bir başlangıç olacağı yönünde.

Fed Faiz İndirimi Beklentisi: 50 Baz Puan Mı, Daha Az Mı?

Faiz İndirimi Beklentileri Piyasa Gerçeklerinden Uzak Olabilir

Diğer yandan Angeles Investments’ın yönetici ortağı ve baş yatırım sorumlusu Michael Rosen, mevcut tahvil piyasasının Fed’in faiz indirimlerini aşırı agresif bir şekilde fiyatladığını düşünüyor. Piyasa, Fed’in gelecek yıl faiz oranlarını 250 baz puan düşürmesini bekliyor ancak Rosen’e göre bu bir resesyon durumunda mümkün olabilecek bir oran. Rosen bu nednele kısa vadeli ABD Hazine tahvili getirilerindeki düşüşün piyasa beklentilerinin altında kalacağını, uzun vadeli getirilerin ise yükselme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Fed Faiz İndirimi Beklentisi: 50 Baz Puan Mı, Daha Az Mı?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararı piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak. 50 baz puanlık bir indirim mi yoksa daha küçük bir miktar mı tercih edileceği henüz belirsizliğini koruyor ve uzmanlar piyasaların faiz indirimi konusunda aşırı iyimser olabileceği konusunda uyarıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir