USD34,27
EURO37,68
JPY0,232200
RUB0,355800
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.052,09
GR. ALTIN2.918,56
BTC62.607,00
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed Yetkilisi: ‘Erken Gevşeme Riski Fazla’, 2023’te Faiz Artışları Devam Edebilir

Fed Yetkilisi: ‘Erken Gevşeme Riski Fazla’, 2023’te Faiz Artışları Devam Edebilir

Fed Yetkilisi: 'Erken Gevşeme Riski Fazla', 2023'te Faiz Artışları Devam Edebilir
Fed Yetkilisi: 'Erken Gevşeme Riski Fazla', 2023'te Faiz Artışları Devam Edebilir
service

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını düşürme konusunda aceleci olmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Fed Başkanı James Bullard, ‘Erken gevşeme riski fazla’ diyerek, faiz oranlarını ‘zaman içinde’ kademeli olarak düşürmenin daha uygun olacağını belirtti.

Erken Gevşeme Riski Vurgulandı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomik verilerin son dönemdeki iyileşmeye rağmen Fed’in faiz indirimlerinde acele etmemesi gerektiğini vurguladı. Bullard, ‘Ekonominin bugün bulunduğu nokta göz önüne alındığında, çok erken çok fazla gevşemenin maliyeti, çok geç çok az gevşemenin maliyetinden daha fazla olduğunu düşünüyorum’ dedi. ‘Politika faizinde zaman içinde daha fazla kademeli indirimin uygun olacağına inanıyorum.’

Fed Yetkilisi: 'Erken Gevşeme Riski Fazla', 2023'te Faiz Artışları Devam Edebilir

Faiz Oranları ‘Zaman İçinde’ Artırılacak

Bullard, ‘Sabır, FOMC’ye fiyat istikrarı arayışında iyi hizmet etti ve şimdi de uygun olmaya devam ediyor, ancak politikada gelecekte yapılacak ayarlamaların boyutu veya zamanlaması konusunda peşin bir hükümde bulunmayacağım’ dedi. New York Fed Başkanı John Williams, Financial Times’a verdiği bir mülakatta, ABD Merkez Bankası’nın ekonomide yumuşak inişi gerçekleştirmek için ‘iyi bir konumda’ olduğunu söyledi.

Fed Yetkilisi: 'Erken Gevşeme Riski Fazla', 2023'te Faiz Artışları Devam Edebilir

Ekonomide Yumuşak İniş Hedefi

Eylül ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşarak ABD ekonomisinin ne kadar sağlıklı olduğunu gösterdiğini belirten Williams, ‘Eylül ayındaki yarım puanlık faiz indirimi gelecekte nasıl hareket edeceğimizin kuralı değil’ dedi. Williams, amacının faiz oranlarını ‘zaman içinde’ artık talebi azaltmayan ‘nötr’ bir seviyeye taşımak olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Fed yetkilileri, son ekonomik verilerin olumlu sinyaller vermesine rağmen faiz oranlarını düşürmede aceleci davranmamaları gerektiğini vurguladı. ‘Erken gevşeme riski fazla’ diyen yetkililer, faiz oranlarını ‘zaman içinde’ kademeli olarak düşürerek, enflasyonu kontrol altında tutmayı ve ekonomide yumuşak bir inişe ulaşmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir