USD34,21
EURO37,81
JPY0,234200
RUB0,357700
GBP45,47
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
GR. ALTIN2.924,48
BTC60.397,20
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed’den ‘Faiz’de 50 Baz Puan İndirim: Barkin, Enflasyonla Mücadele Bitmedi Diyor

Fed’den ‘Faiz’de 50 Baz Puan İndirim: Barkin, Enflasyonla Mücadele Bitmedi Diyor

Fed'den 'Faiz'de 50 Baz Puan İndirim: Barkin, Enflasyonla Mücadele Bitmedi Diyor
Fed'den 'Faiz'de 50 Baz Puan İndirim: Barkin, Enflasyonla Mücadele Bitmedi Diyor
service

ABD Merkez Bankası (Fed), geçen ay yaptığı yarım puanlık faiz indiriminin ekonomik görünümle uyumlu olduğunu ancak bunun enflasyonla mücadelenin bittiğine dair bir işaret olarak algılanmaması gerektiğini açıkladı. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonla mücadelede hala yapılması gerekenler olduğunu belirterek, Fed’in faiz indiriminin zafer ilan etmek için yeterli olmadığını vurguladı.

Barkin: Faiz İndirimi Enflasyonla Mücadele Bittiği Anlamına Gelmiyor

Barkin, enflasyonun düşmesi ve işsizliğin uzun vadeli sürdürülebilir bir orana ulaşmasıyla beraber, faizlerin artık çok kısıtlayıcı seviyede olması gerekmediğini belirtti. Ancak, enflasyonla mücadele henüz bitmediğini vurgulayan Barkin, çekirdek enflasyonun gelecek yıla kadar çok fazla düşmesini beklemediğini ifade etti.

Fed'den 'Faiz'de 50 Baz Puan İndirim: Barkin, Enflasyonla Mücadele Bitmedi Diyor

Fed’in Faiz İndirimi Kararı

Barkin, 18 Eylül’deki toplantıda 50 baz puan indirimden yana oy kullanan FOMC üyelerinden biri. Fed’in 6-7 Kasım tarihindeki toplantısında da 25 baz puanlık faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Barkin, önemli bir ilerleme kaydedildiğini ancak enflasyon ve istihdam üzerinde önemli belirsizlikler devam ettiğini belirtiyor.

Enflasyonla Mücadele Devam Ediyor

Barkin, ‘Enflasyonla mücadeleyi kazandığımızı söylemek zor. Hala yapılması gerekenler var’ diyerek, enflasyonun düşmesinin ve işsizliğin kabul edilebilir seviyeye ulaşmasının, faiz indirimlerinin zafer ilanı anlamına gelmediğini açıkça belirtti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ekonomik görünümle uyumlu olduğunu ancak bunun enflasyonla mücadelenin bittiğine dair bir işaret olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Barkin, enflasyonla mücadelede hala yapılması gerekenler olduğunu vurgulayarak, Fed’in faiz indiriminin zafer ilan etmek için yeterli olmadığını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir