USD34,25
EURO37,03
JPY0,225700
RUB0,356800
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.029,23
BTC0,000000
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fibabanka Genel Müdürü: ‘Daha Büyük Banknota İhtiyaç Var’

Fibabanka Genel Müdürü: ‘Daha Büyük Banknota İhtiyaç Var’

Fibabanka Genel Müdürü: 'Daha Büyük Banknota İhtiyaç Var'
Fibabanka Genel Müdürü: 'Daha Büyük Banknota İhtiyaç Var'
service

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, yaptığı açıklamada, ATM’lerin sık sık bozulmasının altında yatan sebebin büyük banknot ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Mert, mevcut banknotların ATM’lerin kapasitesini zorladığını ve bu durumun sık sık arızalara yol açtığını belirtti.

ATM’ler Neden Bozuluyor?

Mert, ATM’lerin sürekli arıza vermesinin temel sebebinin, ATM’lerin kapasitesini zorlayan büyük miktarlardaki nakit ihtiyacı olduğunu açıkladı. Mevcut banknotlar, özellikle yüksek tutarlarda işlem yapıldığında, ATM’lerin mekanik sistemlerine aşırı yük bindiriyor. Bu da, ATM’lerin sık sık arıza yapmasına yol açıyor.

Fibabanka Genel Müdürü: 'Daha Büyük Banknota İhtiyaç Var'

Yeni Banknot Talebi

Genel Müdür Mert, bu sorunun çözümü için yeni bir banknot türüne ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Daha büyük bir banknot, ATM’lerin daha az sıklıkta dolmasını sağlayacak ve arızaların azalmasına yardımcı olacaktır. Bu durum, hem bankalar için hem de müşteriler için daha verimli bir işlem süreci sağlayacaktır.

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, ATM’lerin sıkça bozulmasının sebebinin büyük banknot ihtiyacı olduğunu belirterek, yeni bir banknot türünün gerekliliğine dikkat çekti. Yeni bir banknot, ATM’lerin kapasitesini artırarak, daha az arıza ve daha verimli bir işlem süreci sağlayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir