USD34,11
EURO38,13
JPY0,238000
RUB0,369500
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.877,41
BTC62.916,24
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Fitch: Tam Finans’ın Sahibi Değişti, Kredi Notu Etkilenmedi

Fitch: Tam Finans’ın Sahibi Değişti, Kredi Notu Etkilenmedi

Fitch: Tam Finans'ın Sahibi Değişti, Kredi Notu Etkilenmedi
Fitch: Tam Finans'ın Sahibi Değişti, Kredi Notu Etkilenmedi
service

Fitch Ratings, Tam Finans Faktoring A.Ş.’nin (Tam Finans) sahibi değiştiği için kredi notunda acil bir değişiklik beklemiyor. Mısır’da yerleşik fintech sağlayıcısı MNT-Halan’ın Hollanda’daki iştiraki MNT Investments B.V.’ye satışı, Tam Finans’ın kredi profilini veya notlarını etkilemiyor.

Tam Finans’ın Stratejisi Değişmeyecek

Fitch, Tam Finans’ın genel stratejisinin ve risk iştahının yeni sahiplik altında değişmeden kalmasını beklediğini ve Türk faktoring sektöründeki konumunu güçlendirmeye odaklanacağını belirtti. Tam Finans, Actera Group’un Ocak 2024’te duyurduğu MNT-Halan’a satış işleminin Temmuz 2024 sonunda tamamlandığını açıklamıştı.

Fitch: Tam Finans'ın Sahibi Değişti, Kredi Notu Etkilenmedi

Yeni Sahibin Etkisi

MNT-Halan’ın, Tam Finans’ın temel stratejik iş önceliklerini revize etme veya finansal profilini değiştirme planları bulunmuyor. Fitch, yeni hissedarların Tam Finans’ı destekleme kabiliyeti veya eğilimi değerlendirilemediğinden, Tam Finans’ın Uzun Vadeli İhraççı Temerrüt Notunu bağımsız kredi profiline göre değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Fitch: Tam Finans'ın Sahibi Değişti, Kredi Notu Etkilenmedi

Fitch, Tam Finans’ın sahibi değişse de kredi notunda acil bir değişiklik beklemiyor. Yeni sahibin Tam Finans’ın stratejisi ve risk iştahına etkisi sınırlı olacak ve Türk faktoring sektöründeki konumu güçlenmeye devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir