USD34,23
EURO37,95
JPY0,235000
RUB0,358000
GBP45,70
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
GR. ALTIN2.925,21
BTC0,000000
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fitch: Türkiye Faiz Oranları 2025’te Düşmeye Başlayabilir, Yeni Not Artışı Beklentisi

Fitch: Türkiye Faiz Oranları 2025’te Düşmeye Başlayabilir, Yeni Not Artışı Beklentisi

Fitch: Türkiye Faiz Oranları 2025'te Düşmeye Başlayabilir, Yeni Not Artışı Beklentisi
Fitch: Türkiye Faiz Oranları 2025'te Düşmeye Başlayabilir, Yeni Not Artışı Beklentisi
service

Fitch Ratings, Türkiye’nin ekonomik istikrarını destekleyen sıkı para politikasının devam edeceğini ve 2025 başlarında faiz oranlarının düşmeye başlayabileceğini tahmin ediyor. Kuruluş, Türkiye’nin ekonomik görünümüne dair beklentilerini ve kredi notu artışı ihtimalini değerlendiren bir rapor yayınladı.

Fitch: Türkiye’de Sıkı Duruş Devam Edecek

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Arispe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2025 yılı başlarında faiz oranlarını düşürmeye başlamasını bekliyor. Arispe, TCMB’nin 2025 yılında enflasyon projeksiyonlarıyla uyumlu, daha ‘ılımlı’ bir asgari ücret artışı beklediklerini ifade etti.

Fitch: Türkiye Faiz Oranları 2025'te Düşmeye Başlayabilir, Yeni Not Artışı Beklentisi

Fitch, Türkiye’nin Dışsal Kırılganlıklarında İyileşme Görüyor

Arispe, Fitch’in not artırımı açıklamasında vurguladığı dışsal kırılganlıklarda iyileşme olduğunu söyledi. Bu iyileşmenin, Türkiye ekonomisinin dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale geldiğini gösterdiğini belirtti.

S&P’den de Türkiye İçin Olumlu Görüş

Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu S&P de Türkiye için Kasım’da yeni bir not artışı olabileceğini dile getirmişti. S&P, Türkiye’nin ekonomik reformlarına ve yapısal iyileşmelere yönelik çabalarını olumlu bir şekilde değerlendirdiğini açıklamıştı.

Fitch Ratings, Türkiye’nin ekonomik istikrarını destekleyen sıkı para politikasının devam edeceğini ve 2025 başlarında faiz oranlarının düşmeye başlayabileceğini tahmin ediyor. Kuruluş, Türkiye’nin dışsal kırılganlıklarında iyileşme olduğunu ve kredi notunun yükseltilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. Bu gelişmeler, Türkiye ekonomisinin geleceği için olumlu sinyaller veriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir