USD34,09
EURO38,07
JPY0,239900
RUB0,370000
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,45
BTC62.832,53
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Ford Otosan, Türkiye’de İlk Seviye-4 Otonom Kamyonu ile Devrim Yaratıyor

Ford Otosan, Türkiye’de İlk Seviye-4 Otonom Kamyonu ile Devrim Yaratıyor

Ford Otosan, Türkiye'de İlk Seviye-4 Otonom Kamyonu ile Devrim Yaratıyor
Ford Otosan, Türkiye'de İlk Seviye-4 Otonom Kamyonu ile Devrim Yaratıyor
service

Ford Otosan, Türkiye’de bir ilke imza atarak Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip otonom bir kamyonu tanıttı. Bu yenilikçi teknoloji, ağır ticari araç sektöründe bir devrim yaratma potansiyeline sahip. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ford Trucks tarafından geliştirilen bu otonom kamyonu test etti ve bunun Türkiye’de otonom araç geliştirme faaliyetlerine öncülük edeceğine inandığını belirtti.

Seviye-4 Otoyol Pilotu: Otonom Sürüşün Geleceği

Ford Trucks, ağır ticari araç sektöründe devrim yaratmak için ‘Generation F’ vizyonuyla ilerliyor. Bu vizyonun bir parçası olarak, 2020’den bu yana Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji, şerit takibi, hızı ve mesafeyi ayarlama, şerit değiştirme ve dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.Ford Otosan, Türkiye'de İlk Seviye-4 Otonom Kamyonu ile Devrim Yaratıyor

Seviye-4 Otoyol Pilotu: Teknolojinin Ardındaki Güç

Seviye-4 Otoyol Pilotu, ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor ve planlanan rota üzerinde hareketlerini gerçekleştiriyor. Fonksiyon; algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ve kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu: Avantajlar ve Hedefler

Yeni nesil Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi; verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistik maliyetlerini düşürürken, araçların kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10’lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, Yeni Senaryoları Test Ediyor

Ford Trucks, Seviye-4 Otoyol Pilotu’nun trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek; aynı zamanda, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin geliştirilmesi de hedeflenecek.

Ford Otosan’ın geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu, Türkiye’de otonom araç geliştirme faaliyetlerine öncülük etmeyi hedefliyor. Bu teknoloji, ağır ticari araç sektöründe dönüştürücü bir adım olacak ve lojistik sektöründe verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirliğin artmasına katkıda bulunacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir