USD34,11
EURO38,11
JPY0,237900
RUB0,368300
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.930,09
GR. ALTIN2.864,08
BTC62.731,75
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin’e Akacak mı?

FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin’e Akacak mı?

FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin'e Akacak mı?
FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin'e Akacak mı?
service

2022 Kasım ayında kripto dünyasını sarsan FTX iflası, yedinci aşamaya ulaştı ve sekizinci adımda borçlu olduğu mağdurlara iadelerini yapacak. İflas Komitesi tarafından yapılan son duyuru, 40 gün içinde başlayacak iadelerin piyasalar üzerinde tetiklemesi beklenen hareketi ele alıyor.

FTX Alacaklıları Duyuru

FTX Müşteri Talepleri Portalı uzun süre önce açılmıştı ve burada 8 aşamada iade sürecine dair mağdurlara kılavuzluk ediliyordu. Gerekli belge ve formlar ulaştırılıyordu. Bugün FTX İflas Komitesi, portalda “iadeler öncesinde vergi gereksinimlerinin tanımlanması” için gerekli ekranın açıldığını duyurdu. Alacaklılar sisteme giriş yaparak kendilerini yönlendiren bilgilendirme metinlerinin yardımıyla iade öncesi son aşamayı tamamlayabilirler.

FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin'e Akacak mı?

FTT Coin Ne Olacak?

İflas Komitesi, FTX borsasının satışıyla ilgili en az 3 alıcıyla son aşamaya kadar masaya oturdu. Ancak hukuki engellerden dolayı bu alıcıların vazgeçtiğini gördük. Bazı spekülatörler FTX borsasının satılabileceği, görüşmelerin olumlu geçtiği gibi detaylarla FTT Coin’e talep oluşturmaya başladı. Ancak o günlerde de bugün de FTT Coin’in borsa satılsa bile işe yaramaz hale geldiğinden bahsetmiştik. Arzı borsanın değil büyük ölçüde yatırımcıların elinde ve yeni alıcıların FTT Coin yerine başka bir token basması çok kolay bir şey. Daha düşük tepelerle 1 doların altını hedefleyen altcoin FTX iadelerinin ardından muhtemelen tarihe karışacak veya LUNC gibi meme coin tarzı hatıra olarak belli miktarda hacim oluşturup ayakta kalabilir.

FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin'e Akacak mı?

FTX İadeleri ve Kripto Boğası

FTX borsası iflas ettikten sonra da kripto para piyasaları zor günler yaşamaya devam etti. Neden? Çünkü iflas komitesi hızlı biçimde eldeki kripto paraları nakde çevirdi. Piyasaların zaten düşüşte olduğu dönemde gelen bu satışlar daha büyük dipleri de beraberinde getirdi. Şimdi o günlerin stresini hatırlayın ve tam tersinin önümüzdeki 3 ayda yaşandığını hayal edin. Ucuz fiyatlardan satılmış altcoinlerin parası yatırımcılara iade ediliyor. Önemli kısmı BTC ve ETH dışında altcoinlere, özellikle Sam Coinlere (SOL, NEAR vs) alaka gösteren yatırımcılara akan milyarlarca dolar. Bunun sonucunda muhtemelen yatırımcılar son çeyrekte milyarlarca dolarlık nakit iadelerini aldıktan sonra bunu kripto para borsaları üzerinden altcoinlerle takas etmeye başlayacaktır. Bu Mt Gox satışlarının piyasalara yaşattığı şeyin de tam tersi. Çünkü piyasalardan milyarlarca dolar nakit çekilmeyecek, bu sefer piyasalara milyarlarca dolar nakit pompalanacak.

FTX İflasından 8 Aşamada İade: 40 Gün İçinde 1 Milyar Dolar Altcoin'e Akacak mı?

FTX iflası uzun hikayesini noktalıyor. 8 aşamada gerçekleşecek iade sürecinin son aşamasında, 40 gün içinde başlayacak iadeler, kripto piyasalarında milyarlarca dolarlık bir likidite akışı sağlayarak, özellikle altcoinlerde bir yükseliş trendine yol açabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir