USD34,26
EURO37,02
JPY0,226300
RUB0,357900
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.024,31
BTC67.080,45
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Gala, 40.000’den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain’ini Dağıtıyor

Gala, 40.000’den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain’ini Dağıtıyor

Gala, 40.000'den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain'ini Dağıtıyor
Gala, 40.000'den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain'ini Dağıtıyor
service

Altcoinlerin kendi ağlarını inşa etme çabaları, token fiyatlarında önemli sonuçlar doğuruyor. Birçok kripto para, kendi ağını geliştirdi. Çok zincirli dünyada, hem işlem ücretlerinin düşürülmesi hem de topluluğu bir arada tutabilmek için ağ lansmanları yararlı. Gala bugün kendi ağıyla ilgili önemli detayları açıkladı.

GalaChain

LF Decentralized Trust ile iş birliği içinde, ağın merkezsizleştirilmesi için teknik doküman (whitepaper) hazırlandı. Burada GalaChain’in güvenliğini, ölçeklenebilirliğini ve esnekliğini artırarak daha fazla büyüme hedefleniyor. Kapsamlı yol haritasında dört aşamalı strateji açıklanıyor.

Gala, 40.000'den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain'ini Dağıtıyor

Raft’tan BFT’ye Geçiş

Raft mutabakat mekanizmasından daha farklı bir yapıya geçilecek. Byzantine Fault Tolerance (BFT) algoritması, merkeziyetsizliği odağa alan ağların yoğun biçimde kullandığı bir yapı. Hata toleransı düşürülürken güvenliğin artırılması hedeflenecek.

Gala, 40.000'den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain'ini Dağıtıyor

Küresel Dağıtım

Merkeziyetsizlik için sunucuların coğrafi olarak dağılımı önemli bir konu. GalaChain ile küresel dağıtımla birlikte ağ hem daha güvenli, merkezsiz olacak hem de merkezi olmayan uygulamalar (dApps) için gerçek anlamda uluslararası bir platforma dönüşecek.

Gala, 40.000'den Fazla Kurucu Düğümle GalaChain'ini Dağıtıyor

Gala Kurucu Node’ları

Merkezsiz mimari, var olan 40.000’den fazla Gala Kurucu Düğümünden yararlanarak daha da çeşitli ve esnek bir ağ oluşturacak. Kurucu Node operatörleri, yeni konsensüs sürecinde çok önemli bir rol oynayacak, doğrulayıcı olarak katılacak ve GalaChain’in istikrarına ve performansına katkıları ödüllendirilecek. Bu da teşvik anlamına geliyor.

GIPs

Ethereum’un EIP’si veya diğer ağlardaki farklı kısaltmalara sahip iyileştirme önerileri gibi, GalaChain yeteneklerinin genişletilmesi ve ademi merkeziyetçiliğin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için önemli bir adım.

Gala ve Merkeziyetsizlik

Ağlar, hem hukuki anlamda zor durumda kalmamak hem de geleceği burada gördüğü için merkezsiz hale geliyor. Bu da topluluk tarafından yönetilebilen ağlara kapı aralıyor. Merkezi olmayan yapılar, kendi kendine büyüme ve kazanımları topluluğa adil biçimde dağıtabilmek için kriptoda oldukça önemli.

GalaChain için bunun ne denli başarılı olduğunu zaman gösterecek. Ancak tam anlamıyla merkezsiz bir yapı inşa edilebilir ve ağ gelişimi istikrarlı olarak devam ederse bu durum GALA Coin fiyatını destekleyecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir