Gaziantep Ticaret Borsası’nda düzenlenen ihale ile 15 bin 440 ton buğday açık artırma yöntemiyle satıldı. Bölge tarım ticaretine katkı sağlayan organizasyon yoğun ilgi gördü.
Gaziantep’teki Buğday İhalesine Yoğun İlgi
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği ihale, Gaziantep başta olmak üzere çevre illerden yoğun katılımla gerçekleşti.
15 Bin Ton Buğday 20 Parti Halinde Satıldı
Toplam 15 bin 440 ton buğday, 20 parti halinde açık artırma usulüyle satışa sunuldu ve büyük ilgi gördü.
GTB Başkanı Akıncı’dan İhale Değerlendirmesi
GTB Başkanı Mehmet Akıncı, buğday ihalesinin bölge tarımı için stratejik öneme sahip olduğunu ve sektöre hareketlilik kazandırdığını söyledi.
Tarımsal Ticaretin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü
Akıncı, tarımsal üretim ve ticaretin bölgesel kalkınma için önemli olduğunu ve üreticilerin emeğinin değerlenmesini sağladığını vurguladı.
GTB’nin Tarımda Vizyoner Yaklaşımı
Akıncı, GTB’nin büyük tarım organizasyonlarına ev sahipliği yaparak tarım sektörünü desteklemeye devam ettiğini belirtti.
Gaziantep Ticaret Borsası, düzenlediği buğday ihalesiyle bölge tarımına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Tarımsal ticaretin gelişimi ve üreticinin desteklenmesi için bu tür organizasyonların önemi giderek artıyor.