USD34,29
EURO37,50
JPY0,230500
RUB0,357800
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.927,98
BTC62.951,17
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Geleneksel Hedge Fonlarının %47’si Kripto Yatırımına Başladı

Geleneksel Hedge Fonlarının %47’si Kripto Yatırımına Başladı

Geleneksel Hedge Fonlarının 'si Kripto Yatırımına Başladı
Geleneksel Hedge Fonlarının %47'si Kripto Yatırımına Başladı
service

Geleneksel hedge fonlarının yaklaşık yarısı kripto varlıklarına yatırım yapmaya başladı. Bu artış, düzenlemelerin daha net hale gelmesiyle birlikte gerçekleşti. Özellikle yeni ETF, ETP ve tröstler daha güvenli yatırım kanalları açtı.

Hedge Fonlarının Kripto Yatırımları

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, hedge fonlarının %47’si kripto varlıklarına yatırım yapıyor. Bu oran, 2023’te %29 ve 2022’de %37 idi. Ankete göre, kripto varlıklarına yatırım yapan hedge fonlarının %67’si yatırım düzeyini korumayı planlıyor, diğerleri ise daha fazla yatırım yapmayı düşünüyor. “Bu yılın raporundan elde edilen bulgular, geçen yıldan bu yana güvenin istikrarlı bir şekilde toparlandığını gösteriyor. Dünyada başlayan düzenleyici netlik, kesinlikle varlık sınıfına olan güveni artırıyor.” – James Delaney, AIMA Varlık Yönetimi Düzenleme Müdürlüğü.

Geleneksel Hedge Fonlarının 'si Kripto Yatırımına Başladı

Bitcoin ETF’lerine Bakış

Ankete katılan geleneksel hedge fonlarının %66’sı, Bitcoin (BTC) $60,844 borsa yatırım fonlarını stratejilerine dahil etmeyi planlamıyor. Anket, yılın Mart ayında gerçekleştirilmiş olup, 100 hedge fonu sorguladı. Bu fonların %42’si geleneksel varlıklara yatırım yapmaktadır. ETF kanalındaki milyarlarca dolarlık hacim bir yana Coinbase Prime gibi hizmetler sayesinde kurumsal şirketler kripto paralarla rezervlerini çeşitlendirme imkanı buluyor. Özellikle parasal genişlemenin başladığı ortamda önümüzdeki 1 yıl içinde risk piyasalarında pozitif dalgalanma bekledikleri için en iyi kazancı kriptoda görenlerin sayısı az değil.

Geleneksel Hedge Fonlarının 'si Kripto Yatırımına Başladı

Sonuç olarak, düzenleyici belirsizliklerin azalmasıyla birlikte geleneksel hedge fonlarının kripto varlıklarına olan ilgisinin arttığı görülmektedir. Bu trend, finansal piyasaların dijital varlıklara yönelik algısını şekillendirmede önemli bir rol oynayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir