USD34,16
EURO37,21
JPY0,229300
RUB0,351900
GBP44,48
EURO/USD1,09
BIST9.011,61
GR. ALTIN2.951,75
BTC67.090,41
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Gen İlaç’tan 1.6 MW’lık GES Açılışı

Gen İlaç’tan 1.6 MW’lık GES Açılışı

Gen İlaç'tan 1.6 MW'lık GES Açılışı
Gen İlaç'tan 1.6 MW'lık GES Açılışı
service

Gen İlaç, güneş enerjisi santrali projesinin ilk etabını başarıyla tamamladı. Şirket, bu proje ile hem enerji maliyetlerini düşürmeyi hem de çevire duyarlı üretime katkı sağlamayı hedefliyor.

## GES Projesinin İlk Fazı Tamamlandı

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GENIL), 16 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir bildirimde bulundu. Şirket, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında hayata geçirdiği güneş enerjisi santrali projelerinin ilk fazını tamamladığını duyurdu. 1.6 MW kurulu güce sahip olan santral, üretim tesisinin uygun alanlarına kuruldu. TEDAŞ tarafından kabul edilen proje ile GENIL, tükettiği elektriğin bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaya başlayacak.

Gen İlaç'tan 1.6 MW'lık GES Açılışı

## Gen İlaç’tan Enerji Maliyetlerinde Azalma ve Karbon Salımında Düşüş Hedefi

Projenin ilk fazının tamamlanmasıyla birlikte Gen İlaç, enerji maliyetlerinde azalma ve karbon salımında düşüş hedefliyor. Şirket, yenilenebilir enerji projeleri ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na da katkı sağlamayı amaçlıyor. Gen İlaç, güneş enerjisi santrali projelerinin diğer fazlarına ilişkin gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşacağını bildirdi.

Gen İlaç'tan 1.6 MW'lık GES Açılışı

Gen İlaç, GES projesi ile enerji maliyetlerini düşürmeyi, karbon ayak izini azaltmayı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Projenin diğer fazlarının tamamlanmasıyla şirket, yenilenebilir enerji alanındaki öncü konumunu daha da güçlendirecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir