TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle yürütülen ‘Girişimde Kadın Gücü’ projesi, girişimci kadınlara ve adaylarına iş geliştirme süreçlerinde destek olmak amacıyla yeni bir döneme giriyor. Proje kapsamında 81 ilde yüz yüze eğitimlerin yanı sıra çevrim içi platformlar üzerinden 6.500 kadına ulaşılması hedefleniyor.
Girişimde Kadın Gücü Projesi: Hedef, Kadın Girişimcilik Oranını Artırmak
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, girişimci kadın oranının Türkiye’de dünya ortalamasının altında kaldığını ve bu oranı artırmak için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Açık, TÜRKONFED olarak kadınların güçlendirilmesi için çeşitli projeler, eğitim ve mentörlük çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Türkiye’de 366 derneğin 95’inin başkanlığının kadınlar tarafından üstlenildiğini ve bu derneklerin 54’ünün kadın derneği olduğunu da sözlerine ekledi.
‘Girişimde Kadın Gücü’ Projesi: Hedef, Kadın Girişimcilik Oranını Artırmak
İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun, kadınların ekonomiye katılımının ve kadın iş gücünün artırılmasının sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olduğunu belirtti. Coşkun, projeyle 2022 ve 2023 yıllarında toplam 5.043 kadına finansal okuryazarlık eğitimi verildiğini ve projenin ikinci fazıyla daha fazla girişimci kadın ve adayını desteklemeyi hedeflediklerini açıkladı.
Erzurum’da Kadın Girişimcilik: Engeller ve Çözüm Önerileri
İPEKYOLUSİFED Başkanı Mehmet Nuri Alim, Erzurum ve bölgedeki kadınların girişimcilik faaliyetlerini etkileyen faktörleri değerlendirdi. Alim, işletme yönetiminde zorluk, rol çatışması, destekleyici çevresel koşullar, ataerkil toplumsal yapı ve sosyo-ekonomik durumun kadın girişimcilikte önemli engeller olduğunu ifade etti. Alim, kooperatiflerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
İlham Veren Hikayeler: Kadın Girişimciler Kendi Deneyimlerini Paylaştı
‘İlham Buluşması’ panelinde TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Semrin Kaleli ve TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları kendi girişimcilik öykülerini anlattılar. Panele katılımcılar, kadın girişimcilerin başarı hikayelerinden ilham alarak kendi iş fikirlerini geliştirme ve hayata geçirme konusunda cesaretlendi.
Girişimde Kadın Gücü projesi, kadın girişimciliğini desteklemeyi ve kadınların ekonomiye katılımını artırmayı hedefliyor. Projenin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 81 ilde yüz yüze eğitimlerin yanı sıra eğitim portalı ve çevrim içi platform üzerinden 6.500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor.