USD34,28
EURO37,44
JPY0,229500
RUB0,355900
GBP44,76
EURO/USD1,09
BIST8.743,19
GR. ALTIN2.926,10
BTC64.900,76
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Grayscale Fonu AAVE’yi Ateşledi: 11 Milyar Dolarlık TVL Artışı Ne Anlama Geliyor?

Grayscale Fonu AAVE’yi Ateşledi: 11 Milyar Dolarlık TVL Artışı Ne Anlama Geliyor?

Grayscale Fonu AAVE'yi Ateşledi: 11 Milyar Dolarlık TVL Artışı Ne Anlama Geliyor?
Grayscale Fonu AAVE'yi Ateşledi: 11 Milyar Dolarlık TVL Artışı Ne Anlama Geliyor?
service

Popüler varlık yöneticisi Grayscale’in AAVE Trust’u duyurmasıyla önemli bir fiyat artışı yaşayan AAVE, DeFi alanında ivme kazandı. Bir süredir genel kripto trendlerinden bağımsız hareket eden AAVE, yeni başlatılan yatırım fonunun etkisiyle kurumsal erişime sahip altcoinlerden biri oldu.

Grayscale AAVE Trust Nedir?

Varlık yönetim şirketi Grayscale, XRP Trust fonundan sonra AAVE Trust’u başlattığını duyurdu. Özel yerleştirme yoluyla sunulacak olan yeni tek varlıklı kripto yatırım fonu, geleneksel aracılar yerine akıllı sözleşmeler aracılığıyla yatırımcılara fona maruz kalma fırsatı sunuyor. Merkezi olmayan borçlanma ve borç verme süreçlerine yönelik kolaylıklar sunan fon, daha erişilebilir ve tarafsız borçlanma seçenekleri ile aracıları ortadan kaldırıyor.

Grayscale Fonu AAVE'yi Ateşledi: 11 Milyar Dolarlık TVL Artışı Ne Anlama Geliyor?

AAVE’nin Değeri Arttı

Grayscale’in özel fon haberinin ardından AAVE’nin TVL değeri yükseldi, bu da merkeziyetsiz finans alanında altcoinin güveni ve benimsenmesini artırdı. DeFi alanında yeniden ivme kazanan AAVE V3, 10 milyar dolarlık Toplam Kilitli Değeri aşarak 11 milyar dolarlık TVL değerine ulaştı.

AAVE Fiyat Görünümü: Yıl Sonu İçin Olumlu

Son bir ayda yüzde 11 yükselen AAVE’nin fiyatı, Grayscale yatırım fonunun başlatılmasıyla hızlı bir yükseliş gösterdi. Ardından bir miktar geri çekilerek 162 dolardan 135 dolara geriledi. Yatırım fonuna dair gelişme ile spekülatif bir ilgi çeken AAVE, geçen ay 140 dolarlık direnç noktasını desteğe çevirerek çift dip oluşturdu.

Teknik Analiz

AAVE’nin fiyatı şu anda 50 ve 200 EMA’nın üzerinde seyrediyor, bu da yükseliş trendinin bir miktar daha sürebileceğini gösteriyor. Ancak para akışını gösteren MFI endeksi düşüşte, fiyatın yatay seyriyle uyumlu hareket ediyor. Trendin gücünü gösteren ADX seviyesi aşağı yönlü hareket ediyor, bu da mevcut trendin güç kaybettiğini gösteriyor. AAVE için güncel hedef 200 dolar ve AAVE’nin ekim ayında eylül ayındaki en yüksek zirve olan 180 doları aşacağı tahmin ediliyor.

Grayscale’in AAVE Trust’u, AAVE’nin kurumsal yatırımcılar için daha erişilebilir hale gelmesini sağlayarak altcoin’in DeFi alanında ivme kazanmasını destekledi. 11 milyar dolarlık TVL artışıyla AAVE, geleneksel finansı devrim niteliğinde değiştirebilecek bir protokol olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir