USD34,23
EURO37,92
JPY0,238400
RUB0,359800
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.315,76
GR. ALTIN2.920,77
BTC61.716,13
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Güney Kore Enflasyonu Beklentilerin Altında: %1,6’lık Artış

Güney Kore Enflasyonu Beklentilerin Altında: %1,6’lık Artış

Güney Kore Enflasyonu Beklentilerin Altında: %1,6'lık Artış
Güney Kore Enflasyonu Beklentilerin Altında: %1,6'lık Artış
service

Güney Kore’de enflasyon, Eylül ayında beklentilerin altında kaldı ve yıllık %1,6’lık bir artış gösterdi. Bu sonuç, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) yavaşlamanın devam ettiğini gösteriyor.

Enflasyon Beklentilerden Daha Düşük

Çarşamba günü açıklanan verilere göre, TÜFE Ağustos ayındaki %2,0’lik artışın ardından Eylül ayında bir yıl öncesine göre %1,6 arttı. Bloomberg’in ekonomistler arasında yaptığı ankette tahmin edilen %1,9’luk ortalama artıştan daha düşük geldi. Bu sonuç, Şubat 2021’den bu yana en zayıf yıllık artışa işaret ediyor.

Güney Kore Enflasyonu Beklentilerin Altında: %1,6'lık Artış

Güney Kore Merkez Bankası’nın Hedefinin Altında

Öte yandan söz konusu okuma, Güney Kore Merkez Bankası’nın %2’lik orta vadeli hedefinin altında kaldı. Bu durum, Merkez Bankası’nın gelecekteki faiz oranı kararlarında enflasyonun önemli bir faktör olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Fiyat İstikrarı Devam Ediyor

Maliye Bakanı Choi Sang-mok ve Güney Kore Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kim Woong, fiyat istikrar eğiliminin devam ettiğini belirtti. Ancak, küresel ekonomik belirsizlikler ve yüksek enflasyonun etkisi göz önüne alındığında, önümüzdeki dönemde enflasyonun yönünün belirsiz kaldığı söylenebilir.

Güney Kore’de enflasyonun Eylül ayında %1,6’lık artışla beklentilerin altında kalması, Merkez Bankası’nın faiz oranı kararlarında dikkatli davranması gerektiğini gösteriyor. Fiyat istikrarının devam etmesi için hükümetin ve Merkez Bankası’nın yakın takibi ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir