USD34,19
EURO37,23
JPY0,229500
RUB0,353000
GBP44,56
EURO/USD1,09
BIST8.823,91
GR. ALTIN2.945,45
BTC67.789,72
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Güney Kore’de 1.380% Yükselen Altcoin: Pump&Dump İddiası Meclis’te Tartışılacak

Güney Kore’de 1.380% Yükselen Altcoin: Pump&Dump İddiası Meclis’te Tartışılacak

Güney Kore'de 1.380% Yükselen Altcoin: Pump&Dump İddiası Meclis'te Tartışılacak
Güney Kore'de 1.380% Yükselen Altcoin: Pump&Dump İddiası Meclis'te Tartışılacak
service

Güney Kore’deki kripto para sektörü, 2024’e damgasını vuran Avail skandalıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Güney Kore’de Demokratik Parti Milletvekili Min Byung-deok, Avail coin’ini bu haftaki parlamento oturumunda gündeme getirecek.

Avail Coin: Ani Yükseliş ve Büyük Düşüş

Avail, Bithumb’da işlem görmeye başladığı Temmuz 2023’te büyük fiyat dalgalanmaları ile dikkat çekti. Altcoin, başlangıçta 263 won seviyesinden işlem görmeye başlamıştı. Ancak listelenme sonrası yalnızca 15 dakika içinde yüzde 1.380’lik olağanüstü bir artış yaşadı. Böylece 3.500 won’a kadar yükseldi. Ancak bu hızlı yükseliş, yatırımcıların çoğunu büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. 24 saat içinde fiyat tekrar 296 won seviyesine geriledi. Böylece, spekülatif işlem hareketlerinin kurbanı olan yatırımcılar için ciddi kayıplar doğurdu.

Güney Kore'de 1.380% Yükselen Altcoin: Pump&Dump İddiası Meclis'te Tartışılacak

Güney Kore’de 1.380% Yükselen Altcoin: Pump&Dump İddiası Meclis’te Tartışılacak

Özellikle altcoin projesini piyasada yol açtığı spekülatif hareketleri ve borsalardaki manipülasyon şüphelerini tartışmaya açmayı planlıyor. Avail coin’in Temmuz 2023’te Bithumb borsasında listelenmesinin ardından yaşanan ani fiyat yükselişleri ve bu süreçteki işlem hareketleri, milletvekilinin ve finansal düzenleyicilerin gözünü sektöre çevirmesine yol açtı.

Finansal Düzenleyicilerden Müdahale Talebi Geldi

Milletvekili Min Byung-deok, Avail coin’inin Bithumb’daki işlem geçmişini incelemek üzere finansal düzenleyicilere müdahale çağrısı yaptı. Min, Avail’in anormal fiyat hareketleri, potansiyel piyasa manipülasyonu ve kara para aklama şüpheleri ile ilgili finansal denetim kurullarının harekete geçmesi gerektiğini savunuyor.

Avail skandalı sadece piyasa manipülasyonu ile sınırlı kalmadı. Bazı yabancı kullanıcıların Avail token’ini dolaylı yollarla satabilmek için aracı kullandığına dair bilgiler, kara para aklama şüphelerini de beraberinde getirdi. Bu bağlamda, Güney Kore’nin finansal düzenleyicileri ve milletvekilleri, kripto para piyasasındaki kara para aklama vakalarını azaltmak amacıyla daha sıkı tedbirler almayı tartışıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir