USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC62.984,27
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Güvenlik Görevlisi Türkiye’de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu

Güvenlik Görevlisi Türkiye’de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu

Güvenlik Görevlisi Türkiye'de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu
Güvenlik Görevlisi Türkiye'de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu
service

Eleman.net tarafından yayınlanan 2024 yılı ilk yedi ayına ait istihdam verilerine göre, güvenlik görevlisi mesleği en fazla iş başvurusu alan meslek olmuştur.

En Çok Başvuru Alan Meslekler


Eleman.net verilerine göre, 2024 yılının ilk yedi ayında güvenlik görevlisi yüzde 5,45 ile en fazla iş başvurusu alan meslek olmuştur. Depo elemanı ise yüzde 5,14 ile ikinci sırada yer almıştır. Bu iki mesleği, ön muhasebe elemanı, temizlik görevlisi, şoför, üretim elemanı, eleman, satış danışmanı, müşteri temsilcisi ve muhasebe elemanı izlemiştir.
Güvenlik Görevlisi Türkiye'de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu

En Çok Aranan Meslekler


İşverenler tarafından en çok aranan mesleklerde ise güvenlik görevlisi yüzde 7,01 ile birinci sırada yer almıştır. Temizlik görevlisi, depo elemanı, eleman, satış danışmanı, garson, kasiyer, üretim elemanı, kurye ve muhasebe elemanı ise sırasıyla bu mesleği takip etmiştir.
Güvenlik Görevlisi Türkiye'de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu

Güvenlik Görevlisi Talebinin Artması


Eleman.net CEO’su Levent Dicle, güvenlik görevlisi mesleğinde artan talebin, ülkenin mevcut sosyoekonomik koşullarından kaynaklandığını belirtmiştir. Özellikle büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu, güvenlik ihtiyacını artırmıştır. Toplumsal etkinlikler, alışveriş merkezleri, havalimanları gibi kritik yerlerde güvenliğin önemi giderek artmaktadır.
Güvenlik Görevlisi Türkiye'de En Çok Aranan Meslek: 2024 İstihdam Raporu

En Çok İşe Alım Yapan Sektörler


2024 yılında en çok işe alım yapan sektörler arasında gıda sektörü birinci sırada yer almıştır. Mağazacılık / perakendecilik ikinci sırada yer alırken, lojistik, güvenlik, hizmet, üretim, otomotiv, tekstil, çağrı merkezi ve restorancılık ise en çok işe alım yapan diğer sektörler olmuştur.

İŞKUR Verileri: Açık İş Pozisyonları ve İstihdam


İŞKUR verilerine göre, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde ülke genelinde 1.570.273 kişilik açık iş pozisyonu bulunmaktadır. İmalat sanayi, en fazla açık iş pozisyonuna sahip sektör olmuştur. İşverenlerin en çok aradığı meslekler arasında ise turizm ve otelcilik elemanı, özel güvenlik görevlisi (silahsız) ve servis elemanı (garson) yer almaktadır.

2024 yılının ilk yedi ayında, güvenlik görevlisi mesleği Türkiye’de en çok iş başvurusu alan meslek olmuştur. Eleman.net verileri, güvenlik ihtiyacının artmasının ve turizm sektörünün büyümesinin istihdamda önemli rol oynadığını göstermektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir