USD34,07
EURO38,04
JPY0,240000
RUB0,369800
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,00
BTC62.892,58
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim?

Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim?

Adınıza haciz olup olmadığını öğrenmenin artık çok kolay bir yolu var. O da e-devlet üzerinden sorgulama yapmanızdır.

Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim
Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim
service

E devlet üzerinden yapacağınız basit bir sorgulama ile pek çok bilgiye erişmeniz mümkün olabilir. Bu bilgiler arasında haciz durumu da bulunuyor. Aynı zamanda trafik cezasının olup olmadığını, sigorta primi borcunu, motorlu taşıt vergisinin olup olmadığını ve hatta yapılandırılmış olan taksit borcunda gecikme olup olmadığı dahi öğrenilebilir.

Hacizde Süreç Nasıl İşler?

Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim

Gecikmiş bir borç ya da ödeme durumunda öncelikle banka hesaplarınıza hemen blok uygulanmadığını da eklemeliyiz. Size bu konuda bilgi de içeren bir ödeme emrinin gönderilmesi sağlanır. Bu ödeme emrine itiraz etme hakkınız da hukuken bulunuyor. İtiraz etme hakkını kullanmanız için size bir süre de tanınıyor. Bu süre içerisinde itiraz etmezseniz bu durumda hesabınıza devlet tarafından bakılır. Hesabınızda toplam borcunuzu ödeyecek miktarın olup olmadığı incelenir. Eğer hesabınıza borcu kapatacak meblağ yoksa bu durumda haciz aşamasına geçilebilir.

E-Haciz Sorgulama Nasıl Yapılır?

Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim

Artık e haciz sorgulama işleminin internet üzerinden, e devletten yapılması mümkün oluyor. Elbette alternatiflerden biri e vergi dairesinden sorgulama yapmanızdır. Ancak e devlet üzerinden işlemin yapılması herkes için çok daha kolay bir yöntemdir. Burada iki farklı sorgulama yönteminin olduğunu belirtelim. Sorgulamayı yapmak istediğiniz kategoriyi seçmelisiniz. Eğer sadece banka hesaplarına uygulanan haciz işlemine dair bilgi almak istiyorsanız “e haciz banka” kısmını seçmelisiniz.

E Hacizde Ödeme İşlemleri

Haciz Durumunu Nasıl Öğrenebilirim

E haciz kaldırma işleminizi de artık e devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğinizi ekleyelim. Bunun için öncelikle şifreniz ile e devlete giriş yapmalısınız. Sonrasında arama bölümün e haciz yazın ve istediğiniz alanı seçin. Eğer haciz varsa bu aramada zaten karşınıza çıkacaktır.

Açılan ekranın sizi yönlendireceğini de belirtelim. Doğru alanlara tıklayarak borçlarınızı ödeme imkanını elde edebilirsiniz. Ödeyebileceğiniz borçlar arasında vergi borçları da bulunuyor ve bunun için vergi dairesine gitmenize gerek kalmıyor. Eğer haciz ödeme ve kaldırma işlemini adım adım nasıl yapacağınızı daha detaylı öğrenmek isterseniz Kolaybi.com adresine tıklayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir