USD34,25
EURO37,82
JPY0,233700
RUB0,361500
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.924,69
BTC60.817,69
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. HBO: Bitcoin’in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Bulundu mu?

HBO: Bitcoin’in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Bulundu mu?

HBO: Bitcoin'in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Bulundu mu?
HBO: Bitcoin'in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Bulundu mu?
service

Kripto para dünyasının en ünlü ve en gizemli aktörü olan Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, yıllarca kimliğini gizledi. Kim olduğu, nerede yaşadığı veya gerçek adı bile bilinmiyor. Ancak yeni HBO belgeselinde, Satoshi Nakamoto’nun kimliğinin ortaya çıkarıldığı iddia ediliyor.

Satoshi Nakamoto Kim?

Yeni yayınlanacak olan HBO belgeseli, Bitcoin’in kurucusunun kimliğini tespit ettiğini iddia ediyor. Belgesel, ‘Q: Into the Storm’ dizisiyle büyük ilgi çeken Cullen Hoback tarafından hazırlandı ve önümüzdeki Salı günü akşamı yayınlanacak. Trilyon dolarlık piyasa değeri ve bugüne kadar yaşadığı büyümeyle Bitcoin, küresel yatırım enstrümanları arasında önemli bir yere sahip.

HBO: Bitcoin'in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Bulundu mu?

Satoshi Nakamoto’nun Serveti

ABD borsalarında işlem gören BTC ETF’leri var ve trilyon dolarlık finans şirketleri bu ürünleri ihraç etti. Blockchain teknolojisi bugün devletlerden tüm büyük şirketlere kadar önemli bir gelişim alanı olarak görülüyor. Tüm bu detaylara ek olarak, Satoshi’nin 1,1 milyon adet Bitcoin’e sahip olduğu biliniyor. Net 66 milyar dolarlık servetiyle, eğer yaşıyorsa ve kimliği bulunduysa Nakamoto, dünyanın en zengin isimleri arasında yer alacak.

HBO: Bitcoin'in Gizemli Yaratıcısı Satoshi Nakamoto Bulundu mu?

Kim Olabilir?

2010 yılından bu yana haber alınamayan Nakamoto, hala bulunamadı. 2014 yılında gazeteci Leah McGrath Goodman, Japon-Amerikalı Dorian Nakamoto’yu şüpheli olarak göstermişti ancak o bu iddiaları reddetti. 2016 yılında ise Avustralyalı kriptograf Craig Steven Wright, kendisinin Nakamoto olduğunu iddia etmişti ancak İngiliz Yüksek Mahkemesi yargıcı tarafından yalancı damgası yedi. HBO’nun kim olduğunu açıklayacağı henüz bilinmiyor. Ancak en büyük şüpheli, ölmüş olan Hal Finney. Daha düşük ihtimallerle, bilgisayar bilimcisi Nick Szabo ve Hashcash mucidi Adam Back da Nakamoto olabilecek isimler arasında.

Gizemli Anonimlik

Daha önce Craig Nakamoto olduğunda, Peter McCormack şunları söylemişti: ‘Yıllardır bitmeyen spekülasyonlar var. Biri Satoshi’nin adreslerine bağlı özel anahtarları imzalayana kadar (onun olduğu kesin olan cüzdanlara erişene kadar) tüm bunlar varsayımdan ibaret. Satoshi Bitcoin ile dünyaya büyük bir armağan verdi ve anonim kalmak istedi. Buna saygı duyulmalı ve sorumsuzca onun gizem maskesinin aralanmaya çalışılması tehlikeli.’

HBO’nun yeni belgeseli, Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’nun kimliğini ortaya koyduğunu iddia ediyor. Ancak bu iddiaların doğru olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu iddiaların doğru çıkması durumunda, kripto para dünyası ve teknoloji sektörü için önemli sonuçlar doğurabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir