USD34,00
EURO38,04
JPY0,239600
RUB0,368800
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,74
BTC63.707,55
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Hepsiburada 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı: %115,15 Artan E-Ticaret Hacmiyle Yeşil Dönüşüm Hedefi

Hepsiburada 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı: %115,15 Artan E-Ticaret Hacmiyle Yeşil Dönüşüm Hedefi

Hepsiburada 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı: 5,15 Artan E-Ticaret Hacmiyle Yeşil Dönüşüm Hedefi
Hepsiburada 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı: %115,15 Artan E-Ticaret Hacmiyle Yeşil Dönüşüm Hedefi
service

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından Hepsiburada, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayarak çevre, toplum ve yönetişim odaklı çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. Rapor, e-ticaret sektöründe sürdürülebilirlik konusunda öncü bir rol üstlenen Hepsiburada’nın, çevresel etkisini azaltma ve sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun gelişimine katkı sağlama çabalarını gözler önüne seriyor.

Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik: Hepsiburada’nın Temel Değerleri

Hepsiburada, 2023 yılında Türkiye’de e-ticaret hacminin %115,15 oranında artarak genel ticaret hacmi içindeki payını %20’ye yükselttiğini vurguluyor. Bu hızlı büyümeye paralel olarak çevre bilinci yüksek bir e-ticaret kültürü yaratmayı hedefleyen şirket, yeşil dönüşümü ve sürdürülebilirliği temel değerleri olarak benimsiyor. Hepsiburada, Birleşmiş Milletler Global Compact’ı imzalayan, Sürdürülebilirlik Raporu yayımlayan ve ‘Daha Hızlı, Daha İleri’ inisiyatifine taahhüt veren dünyadaki ilk e-ticaret platformu olarak, sürdürülebilirlik alanında öncülük yapmaktan gurur duyuyor.

Hepsiburada 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı: 5,15 Artan E-Ticaret Hacmiyle Yeşil Dönüşüm Hedefi

Karıncalardan İlham Alan Rota Optimizasyonu: Daha Az Yakıt, Daha Az Emisyon

Hepsiburada’nın lojistik şirketi HepsiJET, yakıt kaynaklı karbon emisyonunu azaltmak ve verimliliği artırmak için Karınca Kolonisi algoritmasından ilham alan bir Çok Araçlı Rota Optimizasyon teknolojisi geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde mevcut araç filosundan optimum sayıda araç kullanımı sağlanarak toplam seyahat mesafesi %8 kısaltıldı. HepsiJET ayrıca 2024 yılında Netlog Lojistik ile iş birliği yaparak filosuna 21 adet elektrikli araç ekledi ve yıl sonuna kadar bu sayıyı 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

Ortak Barkod İnovasyonu: Daha Az Etiket, Daha Az Atık

Hepsiburada, satış operasyonlarındaki verimliliği artırmak ve depodaki işlem sürelerini kısaltmak amacıyla geliştirdiği Ortak Barkod uygulamasıyla ayda 1 milyondan fazla etiketin basımından tasarruf sağlıyor. Şirket ayrıca 2023 yılında yaklaşık 964 bin kilogram ambalaj atığını geri dönüştürdü ve ambalajlarını %100 geri dönüştürülebilir selülozik karton malzemeden üretmeye devam ediyor. Dolgu malzemelerinde de %100 geri dönüştürülebilir plastik malzemeleri tercih eden Hepsiburada, toplamda 21 bin kilogram gıda ve 71 bin kilogram kimyasal atığın da geri dönüştürülmesini sağladı.

Sürdürülebilir Sosyal Projelerle Topluma Değer Katma

Hepsiburada, kadın girişimcileri destekleyen ilk e-ticaret platformu olma özelliğini taşıyor. ‘Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’ programı ile 8 yıldır 56 binden fazla kadın girişimciyi e-ticarete kazandıran Hepsiburada, 2030 yılına kadar bu sayıyı 120 bine çıkarmayı hedefliyor. Şirket ayrıca ‘HepsiYürkiye’ programı ile yerel üretici ve bölgesel kalkınmayı destekliyor, ‘HepsiYürekten’ ile STK’lara destek veriyor ve ‘Sanatburada’ ile sanatçıların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.

Deprem Bölgesine Destek: Ticaret ve Teknoloji Gücü

Deprem bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü Programı kapsamında KOBİ ve esnafa destek sağlayan Hepsiburada, 2025 yılına kadar deprem bölgesinden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratmayı, 120 bin kişinin istihdamına ve 500 bin kişinin geçimine katkı sunmayı hedefliyor. ‘Bir Gülüş Yeter’ projesi ile çocukların eğitime ve eğitim materyallerine erişimini destekleyen Hepsiburada, ‘Yarınlara Söz’ projesi ile de depremden etkilenen üniversite öğrencilerine eğitim, staj ve mentorluk imkanları sunuyor.

Hayvanlara Destek: Patili Dostlara Destek

Hepsiburada, 2023 yılında da yaşamsal desteğe ihtiyacı olan hayvanlar için dernek merkezlerine mama, tıbbi malzeme, kulübe ve lojistik desteği sağlamaya devam etti. Ağustos ayında Kurtaran Ev’in çip ve karne sponsorluğunu üstlenen şirket, ‘Patili Dostlara Destek’ sayfasını yayına alarak Kurtaran Ev Derneği’nin yaşam alanlarındaki kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarına iş ortakları ve müşterileriyle birlikte destek oluyor.

Hepsiburada, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu ile hem çevresel etkilerini azaltma hem de toplumun gelişimine katkı sağlama konusunda attığı adımları sergiledi. Şirket, Türkiye’nin e-ticaret sektöründe sürdürülebilirlik alanında öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir