USD34,27
EURO37,68
JPY0,232200
RUB0,355800
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.052,09
GR. ALTIN2.918,56
BTC62.607,00
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Hong Kong’da 11 Kripto Para Borsasına Şartlı Lisans: 11 Platform İçin Yeşil Işık!

Hong Kong’da 11 Kripto Para Borsasına Şartlı Lisans: 11 Platform İçin Yeşil Işık!

Hong Kong'da 11 Kripto Para Borsasına Şartlı Lisans: 11 Platform İçin Yeşil Işık!
Hong Kong'da 11 Kripto Para Borsasına Şartlı Lisans: 11 Platform İçin Yeşil Işık!
service

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), 11 kripto para borsasına şartlı lisans verme kararı aldı. Bu karar, Hong Kong’da kripto para borsalarının denetiminin hızlandığını gösteriyor.

Platformların Geleceği ve Şartlı Lisanslama Süreci

Hong Kong SFC, sanal varlık ticaret platformlarına yönelik geçen yıl Haziran ayında yeni bir lisanslama düzenlemesi getirdi. Bu düzenlemeyle platformlara geçici olarak “deemed license” yani “geçici lisans” statüsü verilmişti. Ancak bu geçiş süreci 2023 yılı Mayıs ayının sonunda sona erdi ve denetimlerin başlamasıyla 11 platforma lisans kararı verilmeye başlandı.

Hong Kong'da 11 Kripto Para Borsasına Şartlı Lisans: 11 Platform İçin Yeşil Işık!

Denetlenen Platformlar

SFC’nin web sitesine göre geçici lisans sahibi olan 11 platform arasında HKbitEX, PantherTrade, Accumulus, DFX Labs, Bixin.com, EX.IO, YAX, Bullish, Crypto.com, WhaleFin ve Matrixport HK yer alıyor. Söz konusu platformlar eksiklikleri giderip SFC’nin belirlediği standartları karşılamayı başardıkları takdirde şartlı lisans alabilecekler.

Hong Kong’da Kripto Para Borsalarına Şartlı Lisans

SFC CEO’su Leung Fung-yee, ilk denetim aşamasında çeşitli eksikliklerin tespit edildiğini ve bu eksikliklerin başvuru sahibi platformlara bildirildiğini açıkladı. Platformlardan eksikliklerini gidermek için SFC‘ye bir iyileştirme planı sunmaları istendi.

Şartları Karşılamayan Platformlar Faaliyetlerini Durduracak

Ayrıca yeni aşamada da bir son tarih belirlenecek. Belirtilen süre içinde gerekli şartları yerine getiremeyen platformlar geçici lisans statülerini kaybedecek ve Hong Kong’daki faaliyetlerini sona erdirmek zorunda kalacaklar.

Hong Kong’da kripto para borsalarına şartlı lisans verme kararı, bu sektörün denetiminin hızlandığının bir göstergesi. SFC, platformların yatırımcıları koruması için gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir