USD34,26
EURO37,62
JPY0,231700
RUB0,354200
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
GR. ALTIN2.882,45
BTC62.151,80
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Horoz Lojistik’ten Kar Dağıtım Politikası Açıklaması

Horoz Lojistik’ten Kar Dağıtım Politikası Açıklaması

Horoz Lojistik'ten Kar Dağıtım Politikası Açıklaması
Horoz Lojistik'ten Kar Dağıtım Politikası Açıklaması
service

Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (HOROZ), 8 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimle kar dağıtım politikasını duyurdu.

Horoz Lojistik Kar Dağıtım Politikası

Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., kar dağıtım politikasının 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kar Payı Tebliği ve Esas Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak hazırlandığını belirtti. Şirket, bu politika ile pay sahiplerinin gelecek dönem kar dağıtım usul ve esaslarını öngörebilmelerini amaçlıyor.

Horoz Lojistik'ten Kar Dağıtım Politikası Açıklaması

Kar Dağıtım İlkeleri Belirlendi

Horoz Lojistik’in kar dağıtım politikasına göre, şirketin dağıtılabilir net dönem karı, genel kurul onayı ve yasal kısıtlamaların olmaması şartıyla kar dağıtım kararı alınabilir. Dağıtılacak kar payı oranı ise şirketin yatırım ve finansman stratejileri, piyasa beklentileri, sermaye gereksinimleri, karlılık durumu ve ekonomik koşullar gibi faktörlere bağlı olarak belirlenecek. Yönetim kurulu, genel kurula kar dağıtılmamasını teklif etme hakkına sahip olup, bu durumda gerekçelerini ve kullanılacak kaynakları açıklamak zorunda.

Horoz Lojistik'ten Kar Dağıtım Politikası Açıklaması

Horoz Lojistik’in açıkladığı kar dağıtım politikası, şirketin finansal performansı ve gelecek hedefleri hakkında önemli ipuçları sunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir