USD34,08
EURO38,09
JPY0,240300
RUB0,369800
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.841,59
BTC63.701,94
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hüyük Çileği: AB’den 25. Coğrafi İşaret Tescili!

Hüyük Çileği: AB’den 25. Coğrafi İşaret Tescili!

Hüyük Çileği: AB'den 25. Coğrafi İşaret Tescili!
Hüyük Çileği: AB'den 25. Coğrafi İşaret Tescili!
service

Hüyük çileği, Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alan 25. Türk ürünü olarak, ülkemizin lezzetlerini dünya pazarlarına taşımaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Hüyük Çileği: Türkiye’nin Gururu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hüyük çileğinin AB’den tescil almasını büyük bir mutlulukla duyurdu. Bakan Kacır, uluslararası coğrafi işaret seferberliği ile Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini ve değerlerini dünya pazarlarına taşımaya devam ettiklerini vurguladı. Hüyük çileği, Türkiye’nin coğrafi işaretli 25. ürünü olarak, bu önemli yolculukta yeni bir başarıya imza attı.

Hüyük Çileği: AB'den 25. Coğrafi İşaret Tescili!

25 Ürün, Dünya Pazarlarında

Hüyük çileğinin AB’den tescil almasıyla birlikte, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürün sayısı 25’e ulaştı. Bu ürünler arasında Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi ve Hüyük çileği yer alıyor.

Hüyük Çileği: AB'den 25. Coğrafi İşaret Tescili!

Hüyük çileğinin AB’den coğrafi işaret tescili, Türk ürünlerinin dünya pazarlarında hak ettiği değeri görmesi için önemli bir adım. Bu tescil, Hüyük çileğinin kalitesini ve özgünlüğünü uluslararası platformda tescilleyerek, tüketicilerin güvenini artıracak ve Türk gıda sektörünün daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir