USD34,11
EURO38,13
JPY0,238000
RUB0,369500
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.877,41
BTC62.916,24
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hüyük Çileği AB’den Coğrafi İşaret Aldı: 25. Tescilli Türk Ürünü!

Hüyük Çileği AB’den Coğrafi İşaret Aldı: 25. Tescilli Türk Ürünü!

Hüyük Çileği AB'den Coğrafi İşaret Aldı: 25. Tescilli Türk Ürünü!
Hüyük Çileği AB'den Coğrafi İşaret Aldı: 25. Tescilli Türk Ürünü!
service

Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerine bir yenisi daha eklendi! Hüyük çileği, Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alarak ülkemizin bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Hüyük Çileği: AB’nin 25. Tescilli Türk Ürünü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hüyük çileğinin AB’den tescil alan 25. ürün olduğunu duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başlattıkları uluslararası coğrafi işaret seferberliği ile Anadolu’nun tatlarını ve değerlerini dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini vurguladı. “Hüyük çileği, AB nezdinde tescillenen 25’inci coğrafi işaretimiz oldu. Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

Hüyük Çileği AB'den Coğrafi İşaret Aldı: 25. Tescilli Türk Ürünü!

Tescilli Türk Ürünleri

Hüyük çileğinin de aralarında bulunduğu 25 coğrafi işaretli ürün şu şekilde sıralanıyor: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi ve Hüyük çileği.

Hüyük Çileği AB'den Coğrafi İşaret Aldı: 25. Tescilli Türk Ürünü!

Hüyük çileğinin AB’den coğrafi işaret tescili, Türk ürünlerinin dünya pazarlarında daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlayacak önemli bir adım. Bu başarı, ülkemizin coğrafi işaret çalışmalarına olan bağlılığının bir göstergesi ve Türk ürünlerinin kalitesinin bir kanıtıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir