USD34,27
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,356900
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.007,81
BTC67.405,31
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İngiltere Enflasyonu %2.2’de Sabitlendi: Faiz İndirimleri Yaklaşabilir mi?

İngiltere Enflasyonu %2.2’de Sabitlendi: Faiz İndirimleri Yaklaşabilir mi?

İngiltere Enflasyonu %2.2'de Sabitlendi: Faiz İndirimleri Yaklaşabilir mi?
İngiltere Enflasyonu %2.2'de Sabitlendi: Faiz İndirimleri Yaklaşabilir mi?
service

İngiltere’de enflasyon, Ağustos ayında İngiltere Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefinin biraz üzerinde kalsa da istikrarlı bir patikaya oturarak bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazla faiz indirimine açık kapı bıraktı.

Ağustos Ayında Enflasyon

Ağustos’ta aylık enflasyon yüzde 0,3 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 2,2 oldu. Bu gerçekleşmeler piyasa beklentilerine paralel geldi. İngiltere Merkez Bankası tarafından yakından izlenen önemli bir gösterge olan hizmet enflasyonu yüzde 5,2’den yüzde 5,6’ya yükseldi. Ancak bu artış geniş çapta bekleniyordu ve geçici olması bekleniyordu. Hem hizmet enflasyonu hem de manşet oran İngiltere Merkez Bankası tarafından Ağustos ayında tahmin edilen seviyelerin altında seyrediyor.

İngiltere Enflasyonu %2.2'de Sabitlendi: Faiz İndirimleri Yaklaşabilir mi?

İngiltere Enflasyonunda Sabitlenme

İngiltere’de enflasyonun sabit bir patikaya oturması, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme konusunda daha esnek davranabileceğine işaret ediyor. Ancak hizmet sektöründeki yükselen enflasyonun yakından takip edilmesi gerekiyor.

İngiltere’de enflasyonun istikrarlı seyri, Merkez Bankası’nın faiz oranlarında indirimlere gitme olasılığını artırıyor. Ancak, hizmet enflasyonunda görülen yükseliş, Merkez Bankası’nın dikkatle izlemesi gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir