USD34,18
EURO37,24
JPY0,229300
RUB0,352100
GBP44,52
EURO/USD1,09
BIST9.006,53
GR. ALTIN2.952,76
BTC66.843,29
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İngiltere Hisse Satışlarında Vergi Oranı Artabilir: Yüzde 20’den Yüzde 39’a Çıkabilir mi?

İngiltere Hisse Satışlarında Vergi Oranı Artabilir: Yüzde 20’den Yüzde 39’a Çıkabilir mi?

İngiltere Hisse Satışlarında Vergi Oranı Artabilir: Yüzde 20'den Yüzde 39'a Çıkabilir mi?
İngiltere Hisse Satışlarında Vergi Oranı Artabilir: Yüzde 20'den Yüzde 39'a Çıkabilir mi?
service

İngiltere, 30 Ekim’de yapılacak bütçe açıklamasında hisse senedi ve diğer varlık satışlarında ödenecek sermaye kazancı vergi oranını artırabilir. Times gazetesinin haberine göre, bütçe açıklaması merakla bekleniyor ve vergi oranının artırılması bekleniyor.

Hisse Senetleri ve Varlık Satışlarında Vergi Artışı Bekleniyor

30 Ekim’de yapılacak bütçe açıklamasında, hisse senedi ve diğer varlık satışlarından elde edilen kazançlarda ödenecek vergi oranının artırılması bekleniyor. İkinci konutların satışından alınan sermaye kazancı vergisi oranlarının artmayacağı belirtildi, ancak sermaye kazancı rejimindeki bazı mevcut kolaylıkların gelir artırmaya yardımcı olmak için kesilebileceği söyleniyor.

İngiltere Hisse Satışlarında Vergi Oranı Artabilir: Yüzde 20'den Yüzde 39'a Çıkabilir mi?

Yüksek Gelirliler İçin Sermaye Kazancı Vergisi

Yüksek gelirli vergi mükellefleri için mevcut sermaye kazancı vergisi oranı, varlığın türüne bağlı olarak yüzde 20 ila yüzde 28 arasında değişmektedir. Hisse senedi satışlarında bu oran yüksek gelirliler için halen yüzde 20. Bu hafta başında Başbakan Keir Starmer, bu ayki bütçede sermaye kazancı vergisi oranının yüzde 39’a kadar yükseltileceği yönündeki spekülasyonların asılsız olduğunu söyledi.

İngiltere’de hisse senedi ve diğer varlık satışlarından elde edilen kazançlar için vergi oranının artırılması, yatırımcılar ve piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bütçe açıklamasında sermaye kazancı vergisi oranına ilişkin kesin kararın ne olacağı merakla bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir