USD34,00
EURO38,04
JPY0,239600
RUB0,368800
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,74
BTC63.707,55
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. İngiltere İstihdam Verileri: BoE’yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?

İngiltere İstihdam Verileri: BoE’yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?

İngiltere İstihdam Verileri: BoE'yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?
İngiltere İstihdam Verileri: BoE'yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?
service

İngiltere’nin 10 Eylül’de açıklanacak olan işgücü piyasası verileri, İngiltere Merkez Bankası’nı (BoE) faiz oranlarını düşürmeye ikna etmeyebilir. Pantheon Macroeconomics’e göre, işgücü piyasası verilerinin yüksek oynaklığı, BoE’nin aydan aya işgücü piyasası hareketlerini izlemek için bu verilere güvenmesini zorlaştırıyor.

İstihdam Verilerinde Yüksek Oynaklık

Pantheon Macroeconomics, işgücü piyasası verilerindeki yüksek oynaklığın, verileri işgücü piyasasını aydan aya izlemek için daha az güvenilir hale getirdiğini söylüyor. Bu nedenle, BoE’nin gelecekteki faiz oranı kararlarını verirken işgücü piyasası verilerini dikkatle değerlendirmesi gerekecek.İngiltere İstihdam Verileri: BoE'yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?

BoE’nin Uzun Vadeli Trendlere Odaklanması

Pantheon Macroeconomics’in baş ekonomisti Robert Wood ve kıdemli ekonomist Elliott Jordan-Doak, BoE’nin uzun vadeli trendlere odaklanmayı tercih ettiğini belirtiyor. 2022’nin başından bu yana işsizlik oranındaki kademeli yükseliş, yüksek faiz oranlarının işe yaradığını gösteriyor.İngiltere İstihdam Verileri: BoE'yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?

İngiltere İstihdam Verileri: BoE’yi Faiz İndirimine İkna Etmeyecek mi?

BoE, 19 Eylül’de bir sonraki faiz oranı kararını açıklayacak. İstihdam verilerinin BoE’nin bu kararını etkilemesi bekleniyor, ancak Pantheon Macroeconomics’e göre, bu verilerin BoE’yi faiz oranlarını düşürmeye ikna etmesi olası görünmüyor.

İngiltere’nin 10 Eylül’de açıklanacak olan işgücü piyasası verileri, İngiltere Merkez Bankası’nı (BoE) faiz oranlarını düşürmeye ikna etmeyebilir. Pantheon Macroeconomics, BoE’nin işgücü piyasası verilerindeki yüksek oynaklığı nedeniyle aydan aya işgücü piyasası hareketlerini izlemek için bu verilere güvenmekte zorlanacağını belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir