USD34,23
EURO37,40
JPY0,230000
RUB0,352100
GBP44,88
EURO/USD1,09
BIST8.799,34
GR. ALTIN2.915,56
BTC67.222,17
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İngiltere’de 12,5 Milyar TL’lik Plan: Obeziteyi Çözüme Kavuşturup Ekonomiyi Canlandırmak

İngiltere’de 12,5 Milyar TL’lik Plan: Obeziteyi Çözüme Kavuşturup Ekonomiyi Canlandırmak

İngiltere'de 12,5 Milyar TL'lik Plan: Obeziteyi Çözüme Kavuşturup Ekonomiyi Canlandırmak
İngiltere'de 12,5 Milyar TL'lik Plan: Obeziteyi Çözüme Kavuşturup Ekonomiyi Canlandırmak
service

İngiltere, ekonomik zorlukların üstesinden gelmek için alışılmadık bir yol izliyor. Sağlık Bakanı, obeziteyle mücadele için yağ yakıcı iğneleri reçete kapsamına alarak ülkenin ekonomik potansiyelini açığa çıkaracağını düşünüyor.

Obeziteye Karşı Yağ Yakıcı İğneler

İngiltere Sağlık Bakanı Wes Streeting, obez teşhisi konulan işsizlere işe geri dönmelerine yardımcı olmak için yağ yakıcı iğnelerin uygulanacağını açıkladı. Bu adım, ilaç şirketi Lilly’nin İngiltere’de yapacağı 280 milyon sterlinlik yatırımın bir parçası olacak. Lilly’nin ürettiği kilo verdirici ilaçların imalat sektöründe ve Ulusal Sağlık Servisi’ne (NHS) bağımlılıktaki etkisi ölçülecek. Mounjaro iğneleri, şu anda sadece kilo kaybı ve Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılıyor. Ancak, ekonomi üzerindeki etkisi henüz kanıtlanmadı. Bakan Streeting, yeni uygulamanın İngiltere’nin istihdamına ‘muazzam’ katkı sağlayacağını düşünüyor.

İngiltere'de 12,5 Milyar TL'lik Plan: Obeziteyi Çözüme Kavuşturup Ekonomiyi Canlandırmak

Obezite: Ekonomik Bir Yük

Streeting, ülkenin sağlık durumunu ele alarak, halkın daha fazla yediğini, daha az sağlıklı beslendiğini ve daha az egzersiz yaptığını belirtti. Bu durumun bireylerin sağlığına, sağlık hizmetlerine ve ekonomiye olumsuz etkileri olduğunu vurguladı. Obeziteye bağlı hastalıklar, insanların yılda ortalama dört günden fazla hasta olmasına neden oluyor ve birçok kişi işten ayrılmak zorunda kalıyor. Obezite, kanserin ikinci en büyük nedeni olarak kabul ediliyor.

Devrim Niteliğinde Bir İş Birliği

Hükümetin büyük ilaç şirketleriyle yaptığı iş birliği, kilo sorunu olan kişiler için uzun vadede sağlık sonuçlarını iyileştirecek teknolojik ilerlemeler çağını başlatmayı hedefliyor. Bu iş birliğinin amacı, ülkenin sağlık alanında karşılaştığı zorluklara çözüm bulmak ve sağlık hizmetlerindeki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak.

Greater Manchester’da İlk Deney

İlk deneme Greater Manchester’da gerçekleştirilecek. Rakamlar, obezitenin şu anda ekonomiye 3.2 milyar sterline mal olduğunu ve bunun yaklaşık yarısının verimlilik kayıplarıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Greater Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, bu planın obeziteyle küresel olarak mücadeleye önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor.

İngiltere, yağ yakıcı iğnelerin reçete kapsamına alınmasıyla obezite sorununun üstesinden gelmeyi ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu planın başarısı, ilaçların etkinliği ve insanların yeni tedavi yöntemlerini benimseme oranına bağlı olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir