USD34,23
EURO37,22
JPY0,230700
RUB0,362600
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.998,46
BTC68.184,07
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İnşaat Sektöründe Maliyet Hesabı Yapılamıyor: FD Architecture Kurucusu Funda Arkas’tan Açıklamalar

İnşaat Sektöründe Maliyet Hesabı Yapılamıyor: FD Architecture Kurucusu Funda Arkas’tan Açıklamalar

İnşaat Sektöründe Maliyet Hesabı Yapılamıyor: FD Architecture Kurucusu Funda Arkas'tan Açıklamalar
İnşaat Sektöründe Maliyet Hesabı Yapılamıyor: FD Architecture Kurucusu Funda Arkas'tan Açıklamalar
service

İnşaat sektöründeki son gelişmeler, maliyet ve fiyatlamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan FD Architecture Kurucusu Funda Arkas, Bloomberg HT’ye konuk oldu. Arkas, sektörde yaşanan maliyet artışlarının fiyatlandırma sürecini zorlaştırdığını ve maliyet hesaplarının yapılamadığını söyledi.

FD Architecture: Kişiye Özel Projeler Üzerine Odaklanan Bir Şirket

FD Architecture Kurucusu Funda Arkas, şirketin 1999 yılında kurulduğunu ve kişiye özel projelere odaklandığını belirtti. Arkas, İstanbul Havalimanı CIP’lerinin tasarım ve imalatını gerçekleştirdiklerini ve bu projeyle heyecan verici bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

İnşaat Sektöründe Maliyet Hesabı Yapılamıyor: FD Architecture Kurucusu Funda Arkas'tan Açıklamalar

İnşaat Sektöründe Maliyet Hesapları Yapılamıyor

Arkas, inşaat sektöründeki maliyet artışlarının fiyatlandırma sürecini zorlaştırdığını ve maliyet hesaplarının güncel ekonomik şartlarda yapılamadığını vurguladı. Sektörde yaşanan zorluklara değinen Arkas, “Artık maliyet hesabı yapamıyoruz. Her gün fiyatlar değişiyor, hiçbir şey sabit değil. Bu durum hem bizi hem de müşterilerimizi zorluyor.” dedi.

Geniş Bir Coğrafyada Projeler

FD Architecture, sadece İzmir’de değil, İstanbul, Gaziantep ve Urla gibi farklı şehirlerde de projeler gerçekleştiriyor. Arkas, uzun yıllardır aynı ekiple çalıştıklarını ve ekip değişikliği yapmaktan kaçındıklarını belirtti.

İnşaat sektöründeki maliyet artışlarının fiyatlandırma sürecini zorlaştırdığını ve maliyet hesaplarının güncel ekonomik şartlarda yapılamadığını belirten FD Architecture Kurucusu Funda Arkas, sektörün mevcut durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Arkas, sektördeki fiyat dalgalanmalarının hem şirketleri hem de müşterileri zorladığını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir