USD34,29
EURO37,03
JPY0,226200
RUB0,354000
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
GR. ALTIN3.029,22
BTC67.139,15
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. İran’a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar %10’dan Fazla Azaldı

İran’a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar %10’dan Fazla Azaldı

İran'a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar 'dan Fazla Azaldı
İran'a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar %10'dan Fazla Azaldı
service

İran’a saldırı haberlerinin ardından Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatları düştü. Kripto para piyasaları jeopolitik risklere fazlasıyla duyarlı ve bu durum fiyatların düşmesine sebep oldu.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Birçok altcoin yazı hazırlandığı sırada %10’un üzerinde düşüş yaşadı. BTC fiyatı 65.600 dolara geriledi. İran’a İsrail’in 1 Ekim’deki füzelere cevap olarak saldırı başlattığı iddia ediliyor. Fox Haberleri haberine göre saldırı resmen başladı. Yatırımcılar da başka bir hafta sonu başlangıcında daha büyük kayıpların endişesiyle hızla satış yapıyor.

İran'a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar 'dan Fazla Azaldı

Saldırı Başladı mı?

Axios gibi kaynaklar konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı raporlarında saldırının başladığını teyit etti. İran devlet televizyonu Tahran’ın çeşitli yerlerinde patlamalar olduğunu raporluyor. Ancak patlamaların sebebiyle alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

İran'a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar 'dan Fazla Azaldı

ABD’nin Tepkisi

ABD’li yetkililer İran’a misilleme olacağını ima eden ve bunun “sınırlı” olmasını tavsiye eden açıklamalar yapmıştı. Biden yönetimi bunun topyekun bir savaşa dönüşmesi potansiyelinden açık biçimde endişe ettiğini de duyurmuştu. ABD ordusu birkaç haftadır bölgedeki gücünü artırıyor. CENTCOM, Almanya’daki Spangdahlem Hava Üssü’nde konuşlu 480. Avcı Filosu’ndan ABD Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’ların ABD Merkez Komutanlığı’nın sorumluluk alanına ulaştığını sadece birkaç saat önce duyurdu.

İran'a Saldırı Sonrası Bitcoin ve Kripto Düştü: Fiyatlar 'dan Fazla Azaldı

İran’a saldırı haberleri kripto para piyasalarında büyük bir dalgalanmaya neden oldu ve Bitcoin ile diğer kripto paraların fiyatları düştü. Jeopolitik riskler yatırımcılar için önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir