USD34,00
EURO38,04
JPY0,239600
RUB0,368800
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,74
BTC63.707,55
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. İsviçre’nin En Büyük Bankalarından Biri Kripto’ya Giriyor: Bitcoin ve Ethereum Alım Satımı Başladı!

İsviçre’nin En Büyük Bankalarından Biri Kripto’ya Giriyor: Bitcoin ve Ethereum Alım Satımı Başladı!

İsviçre'nin En Büyük Bankalarından Biri Kripto'ya Giriyor: Bitcoin ve Ethereum Alım Satımı Başladı!
İsviçre'nin En Büyük Bankalarından Biri Kripto'ya Giriyor: Bitcoin ve Ethereum Alım Satımı Başladı!
service

İsviçre’nin en büyük bankalarından biri olan Zurich Cantonal Bank (ZKB), bugün itibariyle Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alım satımı hizmeti sunmaya başladı. Bu hareket, kripto para piyasalarına artan kurumsal ilgiyi gösteriyor ve kripto yatırımlarını daha erişilebilir hale getiriyor.

Zurich Cantonal Bank ve Kripto

ZKB, kripto para hizmetlerini, Crypto Finance isimli bir şirketle ortaklık kurarak başlattı. Crypto Finance, FINMA ve Almanya’nın BaFIN lisanslarına sahip Deutsche Börse tarafından yönetiliyor. ZKB, ülkenin dört büyük bankasından biri ve Zürih bölgesindeki en büyük kanton bankası. Ayrıca Fitch, Moody’s ve S&P tarafından AAA derece verilmiş ve 2023 yılında derecelendirme kuruluşları tarafından dünyanın en güvenli ikinci bankası olarak duyurulmuştu.İsviçre'nin En Büyük Bankalarından Biri Kripto'ya Giriyor: Bitcoin ve Ethereum Alım Satımı Başladı!

Bankadan Kripto Para Alma

Bugünden itibaren ZKB müşterileri, direkt mobil bankacılık uygulamaları üzerinden Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alıp satabilecek. Bu, özellikle FTX gibi kötü örneklerin ardından merkezi kripto para borsalarını daha az güvenli gören temkinli yatırımcılar için cazip bir seçenek. Bankanın Dijital Varlık Çözümleri Başkanı Peter Hubli, Crypto Finance’in deneyimli ve yetkin bir ortak olduğunu belirtiyor.

Bankaların Artan Kripto İlgi

ZKB’nin kripto para hizmetlerine başlaması, bankaların bu alana olan artan ilgisini gösteriyor. 2021 yılında BBVA İsviçre ve 2024 başında PostFinance de benzer hizmetler sunmaya başladı. Bankaların kripto piyasasına girmesi, yatırımcılar için hem güven hem de likidite açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Zurich Cantonal Bank’ın kripto para hizmetleri sunmaya başlaması, kripto piyasalarında kurumsal ilgide önemli bir adım. Bankaların bu alana yönelmesi, kripto para birimlerinin daha mainstream bir yatırım aracı haline geldiğini gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir