USD34,20
EURO38,01
JPY0,238300
RUB0,366500
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.614,76
GR. ALTIN2.908,49
BTC63.949,34
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Japonya Kripto Vergilerini %35 Azaltmayı Planlıyor: ETF’ler İçin Yeni Bir Dönem mi?

Japonya Kripto Vergilerini %35 Azaltmayı Planlıyor: ETF’ler İçin Yeni Bir Dönem mi?

Japonya Kripto Vergilerini Azaltmayı Planlıyor: ETF'ler İçin Yeni Bir Dönem mi?
Japonya Kripto Vergilerini %35 Azaltmayı Planlıyor: ETF'ler İçin Yeni Bir Dönem mi?
service

Japonya, kripto para birimleri üzerindeki düzenlemelerini yeniden gözden geçirerek, dijital varlıklar üzerindeki vergilerin %35 oranında düşürülmesini ve yerel fonların token yatırımlarına açılmasını değerlendiriyor. Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), önümüzdeki aylarda mevcut düzenlemelerin yatırımcıları yeterince koruyup korumadığını inceleyecek.

Yeniden Sınıflandırma Kripto Vergilerini Azaltabilir

Piyasa analisti olan Yuya Hasegawa, “Bu değişiklik, kripto kazanç vergilerini mevcut %55’ten yaklaşık %20’ye düşürecek ve diğer varlıklarla uyumlu hale getirecek.” dedi. Kripto varlıkların Finansal Araçlar ve Borsalar Yasası kapsamında yeniden sınıflandırılması, yatırımcı korumalarını artırabilir ve önemli değişikliklere yol açabilir. Hasegawa, bu değişikliğin token içeren borsa yatırım fonlarının (ETF) da listelenmesi için tartışmaları başlatacağını belirtti. Son gelişme Japonya’da kripto ETF’lerinin başlatılmasına ve yatırımcılara kripto varlık piyasasında daha çeşitli bir yatırım imkanı sunulmasına olanak sağlayabilir.

Japonya Kripto Vergilerini Azaltmayı Planlıyor: ETF'ler İçin Yeni Bir Dönem mi?

Kurumsal İlgi

Düzenleyicilerin esneklik değerlendirmesi devam ederken büyük Japon şirketleri giderek blockchain teknolojisine daha fazla ilgi duyuyor. Örneğin Sony Group Corp. çeşitli uygulamalar için blockchain kullanma konusunda araştırmalar yapıyor ve bu durum dijital teknolojilerin ana akım endüstrilerde daha geniş bir kabul gördüğünü gösteriyor.

Japonya Kripto Vergilerini Azaltmayı Planlıyor: ETF'ler İçin Yeni Bir Dönem mi?

Japonya’nın Kripto Planları

FSA yetkilisi ise yeniden sınıflandırma gerçekleşirse olası sonuçlar hakkında spekülasyon yapmaktan kaçındı ve önceden belirlenmiş sonuçların olmadığını vurguladı. Yaklaşan incelemenin kış aylarına kadar devam etmesi bekleniyor. Japonya’daki kripto yöneticileri, operasyonel maliyetleri düşürmek ve büyümeyi teşvik etmek amacıyla daha az sıkı düzenlemeler talep ediyor. Mevcut düzenleyici ortamın sıkı olduğu düşünülüyor. 2014 yılında Tokyo merkezli Mt Gox’un hacklenmesi ve iflasıyla sistemin kırılganlıklarını gözler önüne serildi. 2018’de ise Coincheck Inc. tarihteki en büyük saldırılardan biriyle karşı karşıya kaldı ve 530 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Bu olaylar, sağlam güvenlik önlemlerine duyulan ihtiyacı vurgularken, yeniliği engellemeyen dengeli düzenlemeler çağrılarını da artırdı.

Kurumsal İlgi

Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (MUFG), 2023’te uygulamaya konulan yasalar kapsamında stablecoin ihraç etmeyi araştırıyor. Bu adım geleneksel bankacılığın gelişmekte olan kripto varlık hizmetleriyle entegrasyonuna yönelik önemli bir ilerlemeyi işaret ediyor.

FSA’nın kripto düzenlemelerini gözden geçirmesi, Japonya’daki kripto varlık piyasasının geleceği için kritik olabilir. Vergi indirimleri ve ETF’lerin önünün açılması yatırımcılar ve kurumlar için daha cazip bir ortam yaratabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir