USD34,22
EURO37,56
JPY0,230700
RUB0,351200
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST9.125,46
GR. ALTIN2.878,75
BTC61.201,96
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Japonya Merkez Bankası Faiz Artırımı İçin Hazır: 2023’te Faiz Oranları Yükselebilir mi?

Japonya Merkez Bankası Faiz Artırımı İçin Hazır: 2023’te Faiz Oranları Yükselebilir mi?

Japonya Merkez Bankası Faiz Artırımı İçin Hazır: 2023'te Faiz Oranları Yükselebilir mi?
Japonya Merkez Bankası Faiz Artırımı İçin Hazır: 2023'te Faiz Oranları Yükselebilir mi?
service

Japonya Merkez Bankası (BoJ), ülkenin ekonomik performansının beklendiği gibi devam etmesi halinde faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini açıkladı. BoJ Başkan Yardımcısı Ryozo Himino, Temmuz ayında yapılan projeksiyonlara göre ekonominin hareket etmesi durumunda faiz oranlarının artırılacağını söyledi.

Faiz Artırımı Beklentileri

Himino, Tokyo’da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, ekonominin ve enflasyonun öngörülen şekilde seyretmesi durumunda BoJ’nun politika faiz oranını artırmaya devam edeceğini belirtti. BoJ’nun politika kurulu, gelen verileri, gelişen görünümü ve risk dengesini her toplantıda dikkatlice değerlendirecek. Himino, BoJ’nun önceden belirlenmiş bir yolda olmadığını da vurguladı.

Japonya Merkez Bankası Faiz Artırımı İçin Hazır: 2023'te Faiz Oranları Yükselebilir mi?

Yeni Hükümet ve BoJ Politikaları

Himino ayrıca, Japonya’nın yeni bir hükümet kurmasıyla birlikte BoJ’nun duruşunda herhangi bir değişiklik olmayacağının sinyalini verdi. BoJ’nun politikalarının yeni hükümet tarafından değiştirilmeyeceği anlaşılıyor.

Japonya Merkez Bankası, ekonominin performansına bağlı olarak faiz oranlarını artırma konusunda kararlı görünüyor. BoJ, ülkenin ekonomik büyümesini ve enflasyonu yakından takip ediyor ve gelişmelere göre politika faiz oranlarını ayarlamaya hazır. Yeni hükümetin BoJ politikalarına müdahale etmemesi, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını bağımsız olarak belirleme olanağına sahip olduğu anlamına geliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir