USD34,16
EURO38,22
JPY0,239500
RUB0,365900
GBP45,83
EURO/USD1,12
BIST9.719,90
GR. ALTIN2.924,13
BTC66.264,40
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Japonya’da Enflasyon %2’ye Ulaştı: Faiz Artışı Yaklaşabilir mi?

Japonya’da Enflasyon %2’ye Ulaştı: Faiz Artışı Yaklaşabilir mi?

Japonya'da Enflasyon %2'ye Ulaştı: Faiz Artışı Yaklaşabilir mi?
Japonya'da Enflasyon %2'ye Ulaştı: Faiz Artışı Yaklaşabilir mi?
service

Japonya’da taze gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon, Merkez Bankası’nın (BOJ) yüzde 2’lik hedefini tutturdu. Bu durum, ekonominin daha fazla faiz oranı artışı için kriterleri karşılamada ilerleme kaydettiğinin bir işareti olarak algılandı.

Tokyo’da Enflasyon Beklentilerde

Tokyo’da enflasyon Eylül ayında beklentilere paralel yüzde 2,2 olarak açıklandı. Ağustos ayında bu sayı yüzde 2,6’ydı. Enerji ve tazı gıda fiyatlarını hariç tutan verilere göre ise Japonya’da enflasyon Eylül’de beklentilere paralel yüzde 1,6 olarak açıklandı.

Japonya'da Enflasyon %2'ye Ulaştı: Faiz Artışı Yaklaşabilir mi?

Şirketlerin Fiyat Artışı Kararı Belirsiz

Dai-ichi Life Araştırma Enstitüsü’nde kıdemli ekonomist Yoshiki Shinke, “Ücretler artarken, şirketler hizmet fiyatlarını artırabilirler ancak bu tür hareketlerin geniş tabanlı olup olmayacağı konusunda çok fazla belirsizlik var.” dedi.

Japonya’da enflasyonun %2’ye ulaşması, Merkez Bankası’nın hedefini tutturduğunu ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Ancak, fiyat artışlarının sürdürülebilirliği ve faiz oranlarında artışa gidilip gidilmeyeceği konusunda belirsizlikler bulunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir