USD34,27
EURO37,02
JPY0,225100
RUB0,357200
GBP44,43
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN2.996,30
BTC66.698,29
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Japonya’da Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol: MB Başkanı Uyarıyor

Japonya’da Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol: MB Başkanı Uyarıyor

Japonya'da Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol: MB Başkanı Uyarıyor
Japonya'da Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol: MB Başkanı Uyarıyor
service

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Ueda, ülkenin enflasyon hedefine ulaşmasının zaman alacağını söyledi. Ueda, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları kapsamında düzenlenen bir oturumda yaptığı konuşmada, BoJ’nin bu yıl mart ayında büyük ölçekli para politikası gevşemesini sona erdirdiğini belirtti.

Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol

Ueda, enflasyonun 2022’de zirveye ulaştığını ve geçen yıldan bu yana yavaşlamaya devam etse de, neredeyse 2,5 yıldan uzun süredir yüzde 2’nin üzerinde seyrettiğini söyledi. BoJ’nin hala oldukça gevşek bir parasal duruş sergilediğini vurgulayan Ueda, enflasyon beklentilerini yeni bir seviyeye yükseltmek istediklerini ifade etti.

Japonya'da Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol: MB Başkanı Uyarıyor

BoJ’nin Para Politikası Değişikliği

Ueda, büyük ölçekli gevşemeyi sona erdirme kararının enflasyondaki hareketlerden kaynaklandığını açıkladı. BoJ’nin enflasyon hedefine ulaşması için daha fazla zaman ve çaba gerektirdiği görülüyor.

Japonya'da Enflasyon Hedefi İçin Uzun Yol: MB Başkanı Uyarıyor

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Ueda, ülkenin enflasyon hedefine ulaşmasının zaman alacağını belirterek, BoJ’nin para politikasında büyük ölçekli gevşemeyi sona erdirdiğini açıkladı. Ueda, enflasyonun 2022’de zirveye ulaştığını ve hala yüzde 2’nin üzerinde seyrettiğini, ancak BoJ’nin enflasyon beklentilerini yeni bir seviyeye yükseltmek istediğini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir