USD34,21
EURO37,93
JPY0,239300
RUB0,362200
GBP45,51
EURO/USD1,11
BIST9.356,69
GR. ALTIN2.927,76
BTC62.605,54
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Japonya’dan Enflasyona Karşı 10 Milyar Dolarlık Destek Paketi

Japonya’dan Enflasyona Karşı 10 Milyar Dolarlık Destek Paketi

Japonya'dan Enflasyona Karşı 10 Milyar Dolarlık Destek Paketi
Japonya'dan Enflasyona Karşı 10 Milyar Dolarlık Destek Paketi
service

Japonya’nın yeni başbakanı Shigeru Ishiba, artan hayat pahalılığının hane halkına vurduğu darbeyi hafifletmek için, yeni bir önlem paketi hazırlamalarını söylediğini belirtti. Ishiba, bu paketiyle deflasyonu tamamen sona erdirmeyi hedefliyor ve ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor.

Yeni Başbakan Ishiba’dan Destek Paketi Sözü

Japonya’nın yeni başbakanı Shigeru Ishiba yaptığı açıklamada, kabinesine artan hayat pahalılığının hane halkına vurduğu darbeyi hafifletmek için yeni bir önlem paketi hazırlamalarını söyleyeceğini belirtti. Ishiba, bu paketi hazırlamak için maliye bakanlığı ve ekonomi bakanlığı ile yakın çalışacaklarını ifade etti.

Japonya'dan Enflasyona Karşı 10 Milyar Dolarlık Destek Paketi

Ekonomik Büyüme Stratejisi Devam Ediyor

Ishiba, bir basın toplantısı düzenleyerek selefi Fumio Kishida tarafından izlenen büyüme stratejisini devam ettireceğini ve ilerleteceğini söyledi. Ishiba, bu stratejinin ekonomik büyümeyi desteklemek ve istihdamı artırmak için önemli olduğunu vurguladı.

Japonya'dan Enflasyona Karşı 10 Milyar Dolarlık Destek Paketi

Deflasyonla Mücadele

Ishiba, deflasyonu tamamen sona erdirmeye en yüksek önceliği veren mali politika izleyeceklerini vurguladı. Bu politikalar arasında, kamu yatırımlarını artırmak, tüketici harcamalarını teşvik etmek ve işletmelere destek sağlamak yer alıyor.

Japonya’nın yeni başbakanı Shigeru Ishiba, artan hayat pahalılığının hane halkına vurduğu darbeyi hafifletmek için 10 milyar dolarlık bir ekonomik paket hazırlamayı hedefliyor. Bu paket, deflasyonu tamamen sona erdirmeyi ve ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor. Ishiba, selefi Fumio Kishida’nın izinden giderek büyüme stratejisini sürdüreceğini ve ilerleteceğini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir