Kanada, ABD’nin uyguladığı gümrük vergilerine karşılık büyük bir reklam kampanyası başlattı. Kampanya, ticaret savaşının zararlarına işaret ediyor.
Kanada’dan ABD’ye Gümrük Vergisi Misillemesi
Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, ABD’nin Kanada’ya yönelik gümrük vergilerine karşı 60 milyar dolarlık misilleme yaptıklarını açıkladı.
ABD’nin 12 Eyaletinde Reklam Kampanyası Başladı
Kanada, Florida, Nevada ve Georgia gibi eyaletlerde billboardlar kullanarak ticaret savaşının kazananı olmadığını vurguluyor.
Ticaret Geriliminin Tarihçesi ve Vergilerin Etkileri
ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulaması, Kanada ile ticaret gerilimlerini başlattı.
Ontario’dan Elektrik İhracatına Ek Ücret Planı
Ontario Başbakanı Doug Ford, ABD’ye sağlanan elektriğe yüzde 25 ek ücret uygulamayı planladıklarını duyurdu.
Ticaret Savaşının Ekonomik Riskleri Artıyor
Kanada ve ABD arasındaki ticaret gerilimi, her iki ülkenin ekonomilerini olumsuz etkileyebilir ve gerilim tırmanabilir.
Kanada’nın reklam kampanyası ve misilleme planları, ticaret savaşının ne kadar ciddi bir boyuta ulaştığını gösteriyor. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler dikkatle izleniyor.