USD34,16
EURO37,05
JPY0,228600
RUB0,350200
GBP44,76
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.952,47
BTC67.031,49
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kasko Yaptırmak İstemiyorsanız 5 Alternatif Yol! Sürücüler İçin Önemli Bilgiler

Kasko Yaptırmak İstemiyorsanız 5 Alternatif Yol! Sürücüler İçin Önemli Bilgiler

Kasko Yaptırmak İstemiyorsanız 5 Alternatif Yol! Sürücüler İçin Önemli Bilgiler
Kasko Yaptırmak İstemiyorsanız 5 Alternatif Yol! Sürücüler İçin Önemli Bilgiler
service

Kasko yaptırmak istemeyen sürücüler için alternatifler mevcuttur. Kasko, araç sigortası kapsamında ek bir güvence sağlarken, yüksek maliyetleri nedeniyle bazı sürücüler tarafından tercih edilmeyebilir. Ancak, kasko yaptırmadan da araçlarınıza gerekli korumayı sağlayabilirsiniz. İşte, kasko yerine kullanabileceğiniz 5 alternatif yol.

Kasko Yaptırmak İstemiyorsanız 5 Alternatif Yol!

Kasko, araç sigortası kapsamında ek bir güvence sağlarken, yüksek maliyetleri nedeniyle bazı sürücüler tarafından tercih edilmeyebilir. Ancak, kasko yaptırmadan da araçlarınıza gerekli korumayı sağlayabilirsiniz. İşte, kasko yerine kullanabileceğiniz 5 alternatif yol:

Kasko Yaptırmak İstemiyorsanız 5 Alternatif Yol! Sürücüler İçin Önemli Bilgiler

Trafik Sigortası

Trafik sigortası, zorunlu bir sigortadır ve kaza durumunda karşı tarafın hasarını karşılar. Ancak, kendi aracınızın hasarını karşılamaz. Trafik sigortası, kasko yaptırmak istemeyen sürücüler için en temel korumayı sağlar.

Ferdi Kaza Sigortası

Ferdi kaza sigortası, kaza sonucunda sürücü ve yolcuların yaralanması veya ölümü durumunda maddi tazminat sağlar. Bu sigorta, kasko yerine tercih edilebilir, ancak sadece kaza sonucu oluşan hasarları kapsar.

Hırsızlık Sigortası

Hırsızlık sigortası, aracınızın çalınması durumunda maddi tazminat sağlar. Kasko gibi, aracın hasarını karşılar, ancak sadece hırsızlık durumunda geçerlidir.

Duyarlılık Sigortası

Duyarlılık sigortası, doğal afetler veya terör saldırıları gibi olaylar sonucunda aracınızın hasar görmesi durumunda maddi tazminat sağlar. Kasko gibi, aracın hasarını karşılar, ancak sadece belirli olaylar için geçerlidir.

Kendi Kendini Sigortalama

Kendi kendini sigortalama, bir acil durum fonu oluşturarak, kaza durumunda maddi tazminatı kendiniz karşılamak anlamına gelir. Bu yöntem, kasko yerine tercih edilebilir, ancak yüksek bir risk içerir. Kendi kendinizi sigortalarken, acil durum fonunuzun yeterli olup olmadığını dikkatlice değerlendirmeniz gerekir.

Kasko yaptırmak istemeyen sürücüler için, trafik sigortası, ferdi kaza sigortası, hırsızlık sigortası, duyarlılık sigortası ve kendi kendini sigortalama gibi alternatifler mevcuttur. Kasko yerine hangi alternatifi seçeceğiniz, araç kullanım alışkanlıklarınız, bütçeniz ve risk toleransınız gibi faktörlere bağlıdır. Sigorta şirketleri ile görüşerek, ihtiyaçlarınıza en uygun sigorta paketini seçebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir