USD34,10
EURO38,13
JPY0,239100
RUB0,367500
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.996,34
GR. ALTIN2.859,59
BTC63.539,76
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Kimya Sektörü 2,6 Milyar Dolarlık İhracatla Ağustos’ta Zirvede!

Kimya Sektörü 2,6 Milyar Dolarlık İhracatla Ağustos’ta Zirvede!

Kimya Sektörü 2,6 Milyar Dolarlık İhracatla Ağustos'ta Zirvede!
Kimya Sektörü 2,6 Milyar Dolarlık İhracatla Ağustos'ta Zirvede!
service

Türkiye’nin Ağustos ayı ihracatı, geçen yıla göre yüzde 2,4 artışla 22,1 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Bu artışta önemli rol oynayan sektörlerden biri de kimya oldu. Kimya sektörü Ağustos ayında 2,6 milyar dolarlık ihracatla en çok ihracat yapan ikinci sektör konumunu korudu.

Kimya Sektörü Ağustos’ta En Çok İhracat Yapan İkinci Sektör Oldu

Ağustos ayında kimya sektörü 2,6 milyar dolarlık ihracatla tüm sektörler arasında en çok ihracat yapan ikinci sektör konumunu korudu. İlk 8 aylık dönemde ise sektör ihracatı 21 milyar dolara ulaştı. Sektör bu dönemde ihracatını yüzde 7,7 artırarak tüm sektörler arasında ihracatını en çok artıran sektör oldu. İhracat ülkemizin ikinci çeyrekte büyümesine de katkı sağladı. Sayın Ticaret Bakanımızın açıkladığı üzere yılın ikinci çeyreğinde büyümenin yarısı net mal ve hizmet ihracatından geldi. Ülkemizin büyümesine en çok katkı veren sektörlerden biri olarak enflasyon ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri desteklemekle birlikte, sektörümüz ekonomik iyileşme sürecinde devlet desteği, yasal düzenlemeler ve finansman kolaylıklarına ihtiyaç duyuyor.

Kimya Sektörü 2,6 Milyar Dolarlık İhracatla Ağustos'ta Zirvede!

İKMİB Başkanı Pelister: ‘Birlik ve Beraberlik İçinde Hedeflerimize Ulaşacağız’

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, kimya sektörünün Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirerek, ‘Bu süreci birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek atlatacağımıza inanıyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek ve ülkemize katkı sağlamaya devam etmek için çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.

Kimya Sektörü 2,6 Milyar Dolarlık İhracatla Ağustos'ta Zirvede!

Kimya sektörü, ülkemizin ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayan sektörlerden biri olarak, Ağustos ayında da önemli bir başarıya imza attı. 2,6 milyar dolarlık ihracatla en çok ihracat yapan ikinci sektör konumunu koruyan kimya sektörü, aynı zamanda ilk sekiz ayda en çok ihracat artışı gösteren sektör oldu. Devlet desteği, yasal düzenlemeler ve finansman kolaylıkları ile sektörün hedeflerine ulaşması ve ülkemize daha fazla katkı sağlaması mümkün olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir