USD34,25
EURO37,11
JPY0,227600
RUB0,354700
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.727,03
GR. ALTIN3.011,95
BTC67.157,84
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde

Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde

Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde
Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde
service

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KCAER), çelik endüstrisinde sürdürülebilir üretim ve tüketim süreçlerini teşvik eden küresel platform Responsible Steel’in üyesi oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, bu üyeliğin Kocaer Çelik’in sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerini güçlendirdiğini belirtti.

Kocaer Çelik, Responsible Steel ile Sürdürülebilirliği Güçlendiriyor

Türk demir çelik sektörünün güçlü isimlerinden Kocaer Çelik, Responsible Steel platformuna katıldı. Bu platform, çelik üreticisi ve tedarikçisi şirketlerin sosyal, çevresel ve ekonomik açıdan daha sorumlu ve şeffaf bir yaklaşım benimsemelerini hedefliyor. Platform ayrıca, çelik endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik tedbirler ve sürdürülebilirlik politikaları geliştiriyor.

Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde

Sürdürülebilirlik Vizyonu ve Responsible Steel Üyeliği

Şirketin sürdürülebilirlik vizyonuna ulaşması için her yıl artan bir ivme ile çalıştıklarını belirten Kocaer, Responsible Steel platformuna dahil olarak bu alanda sergiledikleri kararlılığı daha ileri taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Tüm iş süreçlerinde insan, çevre ve topluma olan sorumlulukları ön planda tuttuklarını vurgulayan Hakan Kocaer, bu unsurları şirketin rekabet gücünü artıran temel bileşenler olarak tanımladı.

Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde

Hakan Kocaer: “ESG Hedeflerimizde Önemli Bir Adım”

Hakan Kocaer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “60 yıllık köklü üretim tecrübesine sahip şirketimizin Responsible Steel üyeliği, sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerimizi güçlendirirken, her seviyedeki çalışma arkadaşlarımızın sorumluluk bilincini ve kurumsal farkındalığını artırmaktadır. Bu üyelik, şirketimizin çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ESG) hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım teşkil etmektedir. Kocaer Çelik, ResponsibleSteel sertifikasyon sürecine dahil olarak, çevresel ve sosyal sorumluluk alanlarındaki en iyi uygulamaları hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Sadece çevresel sürdürülebilirlik alanında değil; kurumsal sosyal sorumluluk, iş sağlığı-güvenliği ve topluma katkı başlıklarında yüksek standartları benimseme kararlılığımızı ortaya koymuş bulunuyoruz. Karbon emisyonlarını azaltma ve enerji verimliliğini artırma gibi alanlarda attığı adımlarla hem çevreye hem de topluma fayda sağlamayı hedefleyen şirketimiz, bu süreçte küresel pazarlarda rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Heyecanını yitirmeyen, geleceğe güvenle ilerleyen uluslararası ölçekte bir şirket olarak, ülkemiz ekonomisine ve ihracatına katma değer sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

Kocaer Çelik, 60 Yıldır Sürdürülebilir Üretimde

Responsible Steel Nedir?

Responsible Steel, çelik endüstrisinde sürdürülebilir üretim ve tüketim süreçlerini teşvik eden bir inisiyatif olarak küresel bir farkındalık platformudur. Çelik üreticilerinin ve tedarikçilerinin sosyal, çevresel ve ekonomik açılardan daha sorumlu ve şeffaf bir yaklaşım benimsemelerini hedefleyen platform; çelik endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik tedbirler ve sürdürülebilirlik politikaları geliştiriyor. Tedarik zinciri ve çelik üreticilerinin net sıfır hedefine ulaşması için çaba sergileyen Responsible Steel, çelik endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar için bir dizi önemli avantaja sahip.

“Çevresel Duyarlılık” ve Rekabet Avantajı

“Çevresel Duyarlılık” başlığında çevre dostu üretim süreçlerini teşvik eden Responsible Steel; karbon ayak izini azaltma, enerji ve su verimliliği gibi önlemler sayesinde çelik üreticilerinin doğal kaynakları daha verimli kullanarak çevre üzerindeki etkilerini minimize etmelerini planlıyor. Responsible Steel sertifikası, tüketicilerin firmaları tercih etmelerini sağlayarak, rekabet avantajı elde etmelerine katkı sağlıyor. Tedarik zincirinin şeffaflığını artıran ve tedarikçilerin çevresel ve sosyal sorumluluklarına dair standartları belirleyen Responsible Steel, tedarik zinciri güvenilirliğini artırırken, riskleri minimize ediyor; sosyal sorumluluk projelerine ve toplumla etkileşime önem veren firmaların itibarını da artırıyor.

Kocaer Çelik, Responsible Steel üyeliğiyle sürdürülebilirlik alanındaki liderliğini bir kez daha göstermiş oldu. Bu üyelik, şirketin gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine olan bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir