Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası, 19 milyon dekarlık tarım arazisiyle ülkemizin tarım üretiminde önemli bir rol oynuyor. 11 farklı üründe üretim miktarında Türkiye’de ilk sırada yer alan Konya, tarım sektörüne önemli katkılar sağlıyor.
Konya’nın Tarımsal Gücü
Konya, yaklaşık 19 milyon dekar ekim alanıyla Türkiye’nin en büyük tarım alanına sahip illerinden biri. Geçtiğimiz kışın az kar yağışı rekolte endişelerini artırsa da, ilkbahar yağışları bereketli bir hasat dönemi vaat ediyor. Hububat alanında verimli bir yıl geçiren Konya Ovası’nda, pancar, havuç ve mısır gibi yeşil bitkilerin hasadı devam ediyor.
11 Üründe Türkiye Birincisi
Konya, sağlanan destekler ve üretimdeki gelişmelerle buğday, arpa, şeker pancarı, dane mısır, havuç, kanola, korunga, kuş yemi, acı bakla, macar fiği ve lale olmak üzere 11 üründe Türkiye’de üretim şampiyonu konumunda.
Konya’nın Tarımsal Değeri
Ülkedeki üretim alanlarının yaklaşık %7.86’sını karşılayan Konya, tarımsal üretim değeri olarak 33.10 milyar liralık bir değere ulaşıyor. Bu rakamlar, Konya’nın Türkiye ekonomisine yaptığı önemli katkıyı gösteriyor.
Yerli Tohum Üretimi
Konya, sadece bitkisel üretimde değil, aynı zamanda yerli ve milli tohum üretiminde de öncü bir rol üstleniyor. Yaklaşık 1 milyon dekarlık alanda 390 bin ton yerli ve milli tohum üretiliyor. Bu, Türkiye’deki tohum üretiminin %25.7’sine denk geliyor.
Konya, 11 üründe Türkiye şampiyonu olarak tarım sektörüne önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Yerli tohum üretiminde de lider olan Konya, tarım alanında geleceğe umutla bakıyor.