USD34,11
EURO38,13
JPY0,238000
RUB0,369500
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.877,41
BTC62.916,24
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. KOSGEB’den KOBİ’lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!

KOSGEB’den KOBİ’lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!

KOSGEB'den KOBİ'lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!
KOSGEB'den KOBİ'lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!
service

Türkiye’de KOBİ’lerin dijital dönüşümünü destekleyecek önemli KOSGEB programları uygulanıyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, KOSGEB gibi kurumların sağladığı dijital dönüşüm teşviklerinin, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme ve başarı elde etmelerinde kritik bir rol oynadığını açıkladı.

KOBİ’ler İçin Dijital Dönüşümün Önemi


DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, KOSGEB KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı gibi teşviklerin, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dijitalleşmesinde büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Bu tür destekler, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırarak, verimlilik ve etkinliği yükseltir, operasyonel maliyetleri düşürür ve insan hatalarını minimize eder. Dijital dönüşüm, KOBİ’lerin yeni pazarlara erişimini kolaylaştırırken, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmelerine de olanak tanır.
KOSGEB'den KOBİ'lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!

KOSGEB KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı


Aynı zamanda, dijital araçlar sayesinde müşteri ilişkileri daha etkili yönetilir ve müşteri memnuniyeti artırılır. Devlet tarafından sağlanan finansal destekler, KOBİ’lerin dijitalleşme projelerini finanse etmelerine yardımcı olurken, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile bu süreçte karşılaşılan zorlukların aşılması sağlanır. Bu nedenle, KOSGEB gibi kurumların sağladığı dijital dönüşüm teşvikleri, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme ve başarı elde etmelerinde kritik bir rol oynar.” dedi.
KOSGEB'den KOBİ'lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!

Başvuru Süreci ve Destekler


Onay, bu desteğin Türkiye’nin hem yurtiçi hem de yurtdışı hedefleri doğrultusunda KOBİ’lerin iş süreçlerinin ilerletilmesi amacıyla önemli olduğunu da sözlerine ekleyerek, “KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı’yla, işletmelerin protokol yapılan bankalar üzerinden alacakları kredilerin faiz giderlerine sonradan geri ödeme olmaksızın destek sunuluyor. KOBİ’nin almış olduğu krediye yönelik destekler, banka ile imzalanan protokole göre belirleniyor.
KOSGEB'den KOBİ'lere 20 Milyon TL Destek: Dijital Dönüşüm İçin Şansınız!

Kredi Başvurusu ve Değerlendirme


Program kapsamında kurulca başvurusu uygun görülen KOBİ’nin, bankaya başvuru yapması gerekir. KOBİ’nin kredi başvurusu, protokolde yer alan hükümler, genel bankacılık mevzuatı, bankacılık sektörünün belli teamülleri, protokole taraf bankanın kendi mevzuatı ve kredi politikaları çerçevesinde değerlendirilip, çıkan kredi tutarı sisteme girilir. Bankanın sisteme girdiği bilgi ve belgelerde hatalar olması halinde başvuru sistem üzerinden düzeltmeye açık şekilde bankaya iade edilir. Kontroller sonucunda uygun bulunan başvuruya dair banka tarafından aktif kredi kullandırımı yapılarak krediye dair veriler sisteme girilir. KOBİ’ler, 36 ay vadeli olacak şekilde minimum 1 milyon TL, maksimum 20 milyon TL krediden faydalanabilirler.

Dijital Dönüşüm Danışmanlığı


Bu yüzden her KOBİ’nin TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından yetkilendirilen dijital dönüşüm sağlayıcılarından danışmanlık hizmeti almasını ve onaylı Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Raporu alıp destek programına başvurmasını tavsiye ediyorum. ” şeklinde konuştu.

KOSGEB’in KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dijitalleşme yolculuğunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu program, KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırmalarına, verimliliklerini yükseltmelerine ve yeni pazarlara ulaşmalarına olanak sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir