USD34,23
EURO37,14
JPY0,226700
RUB0,355800
GBP44,52
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.010,35
BTC67.602,20
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kraken, Kendi Blockchain’ini Piyasaya Sürecek: 2025’te Ink Geldi

Kraken, Kendi Blockchain’ini Piyasaya Sürecek: 2025’te Ink Geldi

Kraken, Kendi Blockchain'ini Piyasaya Sürecek: 2025'te Ink Geldi
Kraken, Kendi Blockchain'ini Piyasaya Sürecek: 2025'te Ink Geldi
service

Kripto para borsası Kraken, “Ink” adlı kendi Layer-2 Blockchain’ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Önde gelen kripto para borsası, bu hamlesini 2025’in ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi planlıyor.

Kraken Blockchain’ine Giriyor

OP Stack kullanılarak inşa edilen Ink, rakip kripto borsası Coinbase’in 2023’te Base’i piyasaya sürmesinin ardından geliyor. Bir Bloomberg raporuna göre Ink, kullanıcıların aracılar olmadan token ticareti yapmalarını, borç almalarını ve borç vermelerini sağlamayı amaçlıyor. Böylece, CEX’in kripto para ve Web3’teki mevcut konumundan bir adım uzaklaşıyor.

Kraken, Kendi Blockchain'ini Piyasaya Sürecek: 2025'te Ink Geldi

Kraken’in Blockchain’i: DeFi Erişimi ve Kullanıcı Deneyimi

Kraken’in Blockchain’inin beklenen lansmanı, DeFi sürecini daha geniş bir kitle için basitleştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, kullanıcılar için erişimi kolay ve uygun maliyetli hale getirmeyi hedefliyor. Kraken’in bir Blockchain inşa etme kararı, rakiplerinin benzer girişimlerin başarısını takip ediyor. Binance’in BNB Chain’i ve Coinbase’in Base Blockchain’i bunlar arasında yer alıyor.

Ink: Geliştirme ve Yerel Token

Kraken’in şimdilik Ink için yerel bir token çıkarma planı yok. Bununla birlikte, merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) ve getiri üreten platformlar gibi DeFi araçlarını Kraken Wallet uygulamasına entegre etmeyi planlıyor. Ink, 2024’ün sonlarında bir geliştirici test ağı başlatacak. Böylece, geliştiricilerin Blockchain’in tam lansmanından önce merkezi olmayan uygulamaları (DApps) denemelerine olanak tanıyacak.

Kullanıcı Deneyimi ve Gelir Yaratma

Kraken’in Ink’i konumlandırması, başlangıçta Ink’in sıralayıcısı olarak hareket edecek. Ayrıca, ağ işlemlerini yönetip düzenleyerek gelir elde edecek. Böylece kripto para borsası, DeFi hizmetlerine yönelik artan talepten yararlanacak. Bloomberg’e göre, bu model Coinbase ve Binance ile benzer şekilde işliyor. Ayrıca, Coinbase’in ikinci çeyrekte 53 milyon dolar sıralayıcı geliri elde etmesi, bunun karlı olduğunu gösteriyor.

Ink’in Geleceği: DApp’ler ve Genişleme

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için Ink, gelecekte gerçek dünya varlıkları sunma ve borç verme platformlarını geliştirme beklentileri arasında bir düzineden fazla DApp ile piyasaya sürülecek. Kraken, 30 Temmuz’da Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) F Sınıfı Dijital İşletme Lisansı aldı. Daha sonra 3 Ekim’de Bermuda’da bir türev ticaret platformu açtı. Lisans, Kraken’in cüzdan hizmetleri sağlamasına, dijital varlık ödünç verme veya dijital varlık geri alım işlemleri hizmet sağlayıcısı olarak çalışmasına ve dijital varlık türev değişim sağlayıcısı olarak çalışmasına izin veriyor.

Kraken’in Genişleyen Ürün Teklifleri

Kripto para borsasının yeni türev platformundaki ilk teklifi, sürekli ve sabit vadeli vadeli işlemler oldu. Bunda türev hacimlerinde ve ilerideki açık faizlerde büyüme beklentisi etkili oldu.

Kraken, “Ink” adlı kendi Layer-2 Blockchain’ini 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Blockchain, DeFi hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir