Ankara Ticaret Odası (ATO), kredi kartıyla vergi ödeme limitinin yükseltilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı’na talepte bulundu.
ATO’dan Önemli Görüşme
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar’ı ziyaret etti. Görüşmede, ekonomik gelişmelerin reel sektöre etkileri ve kredi kartıyla vergi ödeme limitleri gündeme alındı.
Mevcut Limit Yetersiz Kalıyor
Gürsel Baran, mevcut 1 milyon TL’lik limitin yetersiz olduğunu ve dijitalleşmeyle nakit kullanımının azaldığını belirtti. Baran, vergi ödemelerinde daha esnek ve hızlı işlemler için limitin 5 milyon TL’ye çıkarılmasını talep ettiklerini vurguladı.
Ekonomik Canlılık İçin Kritik Adım
Baran, limit artışının vergi tahsilatlarını kolaylaştıracağını ve ekonomik canlanmaya katkı sağlayacağını ifade etti. Bu düzenlemenin, işletmelerin likidite yönetimini kolaylaştırarak ticari faaliyetlere olumlu etkiler sunacağını söyledi.
ATO, kredi kartıyla vergi ödeme limitinin artırılmasının dijitalleşme ve ekonomik modernleşme açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.